REŢETA ZILEI: Tort de morcovi cu cremă de brânză! Se face uşor şi e delicios
Publicat pe 03.10.2014 la 19:06 Actualizat pe 03.10.2014 la 19:42
Se apropie weekendul, perioadă în care cei mai mulţi dintre noi uităm de diete şi dăm frâu liber tuturor poftelor culinare. Dacă mai e şi ziua cuiva apropiat, este chiar momentul ideal să găteşti un delicios tort de morcovi cu cremă de brânză.
Se apropie weekendul, perioadă în care cei mai mulţi dintre noi uităm de diete şi dăm frâu liber tuturor poftelor culinare. Dacă mai e şi ziua cuiva apropiat, este chiar momentul ideal să găteşti un delicios tort de morcovi cu cremă de brânză.
Ştim că n-ai prea mult timp la dispoziţie pentru gătit. Nici noi. Aşa că ne-am gândit să împărtăşim reţeta unei "bunătăţi" care, cu siguranţă, îţi va lăsa gura apă cât timp o priveşti în cuptor cum se coace. Unde mai pui că-ţi ia doar jumătate de oră să-l faci.
Aşadar, pentru blatul tortului de morcovi cu cremă de brânză ai nevoie de:
- 5 morcovi raşi (nu foarte mari)
- coaja rasă de la 2 portocale
- 250 grame de făină
- o cană de zahăr
- 3 ouă
- o linguriţă şi jumătate de praf de copt
- o linguriţă de scorţişoară
- ghimbir (o bucată mică)
- o linguriţă esenţă de vanilie
- un vârf de cuţit de sare
Pentru delicioasa cremă de brânză pregăteşte:
- 100 grame de frişcă
- 100 grame brânză
- jumătate de cană de zahăr
- o linguriţă esenţă de vanilie
Amestecă făina, cu praful de copt, ghimbirul, scorţişoara şi sarea într-un bol separat. Amestecă, apoi, în alt vas, coaja de portocale cu zahărul şi adaugă, apoi, ouăle, până când ajunge totul o spumă. Pune, peste acest amestec, conţinutul primului bol (cu făina, ghimbirul etc.), adaugă morcovii raşi şi esenţa de vanilie. Toarnă totul într-o tavă şi lasă tortul la cuptor între 20 şi 30 de minute.
Între timp, pregăteşte crema. Amestecă brânza cu zahărul şi, când devine o compoziţie omogenă, adaugă frişca şi vanilia.
Scoate blatul din cuptor şi lasă-l să se răcească. Când s-a răcit, întinde crema peste el. E gata!
Poftă bună!
Citeşte şi: