REŢETA ZILEI - JOI: Supă cremă de morcovi
Publicat pe 09.10.2014 la 16:32 Actualizat pe 09.10.2014 la 16:39
Supa cremă de morcovi este o reţetă de sezon şi este foarte uşor de gătit, fiind propusă de prinţesa Polonic pe blogul personal. Acest preparat este reţeta unei licori magice, care aduce un plus de vitamine în alimentaăţia zilnică.
Supa cremă de morcovi este o reţetă de sezon şi este foarte uşor de gătit, fiind propusă de prinţesa Polonic pe blogul personal. Acest preparat este reţeta unei licori magice, care aduce un plus de vitamine în alimentaăţia zilnică.
Aveţi nevoie de:
- 700g de morcovi curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi rondele
- o ceapă mare, tăiată în patru
- un pahar de suc de portocale proaspăt stors
- 200 ml de smântănă pentru gătit
- 0,12 g de şofran pur (un pliculeţ)
- sare şi piper
Puneţi morcovii împreună cu ceapa în suficientă apă cât să-i cuprindă. După ce au fiert împreună, pasaţi totul cu un blender (fără să scurgeţi legumele de apă). Adăugaţi sucul de portocale, smântâna şi şofranul, iar la final, potriviţi de sare şi piper.
O puteţi servi caldă sau rece cu crutoane sau rondele de morcov proaspăt.
L.F.
Foto: printesapolonic.ro
Citeşte şi: