Reţeta zilei: luni - Ruladă din carne tocată la cuptor cu pilaf de orez
Publicat pe 05.12.2016 la 18:50 Actualizat pe 05.12.2016 la 18:57
Ai poftă de ceva super delicios şi uşor de preparat? Această reţetă îţi va fi de mare ajutor în pragul sărbătorilor de iarnă: Ruladă din carne tocată la cuptor cu pilaf de orez.
Ai poftă de ceva super delicios şi uşor de preparat? Această reţetă îţi va fi de mare ajutor în pragul sărbătorilor de iarnă: Ruladă din carne tocată la cuptor cu pilaf de orez.
Ai nevoie de:
Rulada de carne:
1 kg carne tocată de porc
3 felii de pâine înmuiată în apă
2 ouă
3-4 cartofi fierţi trecuţi pe răzătoarea fină
1 conservă boabe de năut
2-3 fire de ceapă verde
2 gosoşari roşii
100 gr mozarella
1 ou bătut
3-4 linguri seminţe de in
sare şi piper după gust
Pilaful de orez:
1 cană de orez
1 ceapă tocată
2 -3 linguri ulei de măsline
2 dovlecei mici trecuţi pe răzătoarea fină
2 linguri legume deshidratate
sare şi piper după gust
3 căni apă plată
pătrunjel uscat
fulgi de chili
Mod de preparare:
Într-un castron încăpător, punem carnea tocată, feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse bine, 2 ouă, sare şi piper după gust. Amestecăm ingredientele bine, apoi intindem compoziţia pe folie de silicon. Presărăm un strat de cartofi fierti şi trecuţi pe razatoare, ceapă verde tocată, bucatele de gogoşar roşu, boabele de năut (fierte din conserva), aşezăm la margine fâşii de mozarella peste care punem oul bătut.Rulăm cu mare grijă rulada, după ce i-am dat forma o îmbrăcăm ajutându-ne de folia din silicon cu seminţe de in. Aşezăm rulada în tavă de cozonac unsă, apoi dăm rulada la cuptor, pentru o oră, conform bucataras.ro.
Curăţăm şi spălăm ceapa, o punem la sotat în 2-3 linguri ulei de măsline. Dovleceii îi spălăm şi îi trecem prin răzătoarea fină, apoi îi adăugăm împreună cu legumele deshidratate peste ceapa sotată. Adăugăm 1 cană de orez, apoi una de apă plată. Amestecăm până se evapora apa. La fel procedam şi cu celelalte două căni de apă, le punem pe rând, amestecăm des până se umfla orezul şi dispare toată apa. La final presărăm pătrunjel uscat şi fulgi de chili.
R.P.