REŢETA ZILEI: Marţi - Ardei Copţi cu smântână
Publicat pe 02.12.2014 la 15:53 Actualizat pe 02.12.2014 la 16:02
Ardeii copţi sunt ideali pentru sezonul rece, dar şi pentru perioada de post. Pentru o gustare rapidă şi simplu de preparat, vă propunem ardeii copţi cu smântână.
Ardeii copţi sunt ideali pentru sezonul rece, dar şi pentru perioada de post. Pentru o gustare rapidă şi simplu de preparat, vă propunem ardeii copţi cu smântână.
Ingrediente:
- aprox. 1 kg ardei grași, de culori diferite
- 1 legătură de ceapă verde (recomandat) / 1 ceapă uscată
- 1- 2 morcovi
- 700 g smântâna
- 2 linguri făină
- ulei
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde, tocat mărunt
Mod de preparare:
Îndepărtați cotorul și semințele, colectând zeamă lăsată de aceștia într-un bol. Tăiați-i apoi / rupeți în fâșii potrivite.
Amestecați făina cu smântână și diluați cu zeamă oprită de la ardei, amestecând energic pentru a nu se formă cocoloașe. Separat, căliți împreună în puțin ulei încins, ceapă verde, tăiată rondele (cea uscată, tocată mărunt) și morcovii dați pe răzătoarea cu ochiuri mari, până se înmoaie, amestecând mereu.
Adăugați fâșiile de ardei, compoziția cu smântână și lăsați pe foc mic, amestecând, doar cât să se încălzească legumele și să se combine aromele. Spre sfârșit, condimentați cu sare și piper, după gust.
Retrageți de pe foc și adăugați parte din pătrunjelul verde, tocat mărunt. Omogenizați.
Serviți cald, presărat cu pătrunjel verde. Este la fel de delicios și rece.
Sursa: reteteculinare.ro
Citeste si: