REŢETA ZILEI: MARŢI - Cheesecake cu blat crocant, fără coacere
Publicat pe 14.07.2015 la 09:39 Actualizat pe 14.07.2015 la 10:30
Cheesecake este unul din cele mai populare deserturi şi poate fi servit în numeroase variante. Gustul dulce, răcoritor şi blatul crocant te face să pofteşti la el oricând. Andreea Raicu a găsit reţeta perfectă de cheesecake pentru sezonul de vară, cea raw, care nu necesită coacerea blatului.
Cheesecake este unul din cele mai populare deserturi şi poate fi servit în numeroase variante. Gustul dulce, răcoritor şi blatul crocant te face să pofteşti la el oricând. Andreea Raicu a găsit reţeta perfectă de cheesecake pentru sezonul de vară, cea raw, care nu necesită coacerea blatului.
Reţeta publicată pe blogul Andreei Raicu ne recomandă o variantă de cheesecake uşor de preparat şi care nu implică foarte mult timp petrecut în bucătărie.
Ingrediente:
- 300 gr biscuiți
- 325 gr mascarpone (o cutie)
- 200 gr unt
- 200 gr zmeură
- 200 ml frișcă lichidă
- 150 gr lapte condensat
- 10 gr gelatină (un pliculeț)
- 200 gr ciocolată cu 70% cacao
Mod de preparare:
Într-un bol pune biscuiții trecuți prin robot sau sfărâmați cu sucitorul, untul rece tăiat bucăți și câteva linguri de apa rece. Frământă amestecul cu degetele până ce untul și biscutii se transformă într-un aluat ușor fărâmicios.
Ia o tavă și unge-o bine cu unt, apoi tapetează-i întreaga suprafață cu amestecul de biscuiți și unt. Dă tava la rece până pregătești umplutura. Pune gelatină la hidratat în 50 ml apa rece. Când a devenit spongioasă (de consistență unui burete), pune recipientul pe baie de aburi până ce conținutul se lichefiază (atenție: nu trebuie să fiarbă!).
Într-un bol mixează laptele condensat cu mascarpone și omogenizează apoi cu frișcă lichidă bătută spumă tare. Adaugă gelatină lichefiată și mixează puternic timp de 2 minute. Scoata tava cu amestecul de biscuiți de la rece, toarnă în ea o jumătate din amestecul de frișcă și mascarpone și presară din loc în loc zmeură. Pune apoi restul de umplutură, nivelează ușor și dă la rece pentru 2 ore.
Topește ciocolata, în baie de aburi, și întinde-o pe întreaga suprafața a cheesecake-ului. Dă la rece pentru vreo 30 de minute și apoi servește-o tăiată în felii subțiri și delicioase! Pe post de decor mai poți folosi niște zmeură.
A.M.
Foto: Hepta
Citeste si:
REŢETA ZILEI - LUNI: Îngheţată de casă dintr-un singur ingredient
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Cel mai bun "Sushi", recomandat de Nicolai Tand