REŢETA ZILEI - MARŢI: Cotlet de porc cu spanac învelit în bacon
Publicat pe 13.12.2016 la 16:50 Actualizat pe 13.12.2016 la 17:04
Sărbătorile vin cu paşi grăbiţi, iar gospodinele sunt în pană de idei. Ca un ajutor pentru meniul de la masa festivă de Crăciun, vă recomandăm cotlet de porc cu spanac învelit în bacon.
Sărbătorile vin cu paşi grăbiţi, iar gospodinele sunt în pană de idei. Ca un ajutor pentru meniul de la masa festivă de Crăciun, vă recomandăm cotlet de porc cu spanac învelit în bacon.
INGREDIENTE:
- 1 bucată de aproximativ 1 kg cotlet de porc
- 500 g spanac congelat
- 5 linguri ulei de măsline
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 lingură cu smântână
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 linguriţă rasă boia de ardei iute
- 20 felii bacon feliate subţire
- 250 ml vin sec alb
- sare
- piper măcinat
MOD DE PREPARARE:
Cotletul de porc se unge cu ulei de măsline, iar mai apoi se condimentează cu sare, piper măcinat, boia şi cimbru. Spanacul se decongelează. Usturoiul se curăţă şi se dă prin presă. Se pun la încins trei linguri de ulei şi se adaugă spanacul şi usturoiul. Se mai adaugă după gust sare şi piper. Se lasă la foc până când vor scădea. Lăsăm să se răcească şi se pune smântâna, apoi se amestecă totul, conform bucataras.ro.
Muşchiul de porc se pune pe o hârtie de aluminiu, iar peste acesta se pune cât mai uniform spanacul. Muşchiul de porc se va "îmbrăca" în bacon şi se va înveli friptura într-o folie de aluminiu. În tava în care este pus muşchiul de porc se pune o cană de apă, iar mai apoi se va băga pentru aproximativ 1:15 h la cuptor. Se va scoate friptura din cuptor, se îndepărtează folia de aluminiu şi va fi din nou pusă la cuptor pentru 15-20 de minute.
Friptura se poate servi alături de o garnitură sau salată.
Poftă bună!
D.S.