REŢETA ZILEI - MARŢI: Îngerii negri - o reţetă simplă şi rafinată!
Publicat pe 31.03.2015 la 16:20 Actualizat pe 31.03.2015 la 16:55
Dacă vrei să-ţi răsfeţi jumătatea într-o seară specială, atunci aceasta e reţeta perfectă pe care o poţi pregăti la cină. În plus, este uşoară de făcut şi îţi va răpi puţine minute! Astfel, vei avea mai mult timp ca să te pregăteşti.
Dacă vrei să-ţi răsfeţi jumătatea într-o seară specială, atunci aceasta e reţeta perfectă pe care o poţi pregăti la cină. În plus, este uşoară de făcut şi îţi va răpi puţine minute! Astfel, vei avea mai mult timp ca să te pregăteşti.
"Îngerii negri" este denumirea pe care însuşi Jamie Oliver le-a dat-o acestor paste gustoase cu negru de sepie. Ca să prepari patru porţii, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 500g de paste cu negru de sepie, proaspete sau uscate, fierte conform instrucţiunilor de pe ambalaj;
- 8 cochilii de Saint-Jacques proaspete;
- 1 ardei iute curăţat de seminţe şi tocat mărunt;
- 4 căţei de usturoi feliaţi;
- o legătură mare de pătrunjel proaspăt tocat;
- 2 pahare de vin alb;
- 3 cuburi de unt;
- zeama de la jumătate de lămâie;
- ulei de măsline;
- sare de mare şi piper negru proaspăt râşnit.
Cum se prepară?
Încingi foarte uleiul într-o tigaie încăpătoare. Tăi scoicile în două, transversal, le crestezi uşor cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit, după care le condimentezi cu sare de mare şi piper. Iar la final, le arunci în tigaia încinsă până prind puţină culoare, potrivit printesapolonic.ro. Atunci e momentul să adaugi şi ardeiul tocat, usturoiul şi jumătate din pătrunjel. Mişcă bine tigaia şi perpeleşte-le pe foc 2-3 minute.
Apoi adaugi cele două pahare de vin şi aştepţi până sosul mai scade puţin. După aceea se adaugă cele 3 cuburi de unt şi patele fierte care vor fi lăsate 2-3 minute în sosul de vin. La final, adăugă zeama de lămâie şi amestecă tot ce este în tigaie.
Poţi savura pastele direct din cochilii sau pur şi simplu dintr-o farfurie aranjată cu pătrunjel proaspăt.
D.D.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Salată de andive cu somon - gata în 10 minute
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Cheesecake cu căpşuni! Nu te vei mai putea opri din mâncat