REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Cheesecake cu căpşuni! Nu te vei mai putea opri din mâncat
Publicat pe 29.03.2015 la 16:05 Actualizat pe 30.03.2015 la 12:18
Ai o poftă nebună de ceva dulce şi te gândeşti că mica plăcere ar putea să aibă consecinţe asupra siluetei tale? Ei bine, spune adio acum temerilor şi răsfaţă-te cu cel mai bun şi puţin păcătos dulce.
Ai o poftă nebună de ceva dulce şi te gândeşti că mica plăcere ar putea să aibă consecinţe asupra siluetei tale? Ei bine, spune adio acum temerilor şi răsfaţă-te cu cel mai bun şi puţin păcătos dulce.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
- 200g biscuiți digestivi
- 100 g unt topit
Pentru compoziție:
- 800 g cremă de brânză
- 200 ml frișcă lichidă
- 120 g zahăr pudră
- vanilie
- 8 foi de gelatină (14 g)
- 50 ml lapte
Pentru jeleu:
- 200 g căpșuni
- 2 linguri zahăr
- 4 foi de gelatină (7 g)
Pentru ornat:
- 10 căpșuni de mărime aproximativ egală
- cantități pentru o formă de 21 cm
MOD DE PREPARARE:
Trebuie să mărunţim biscuiții, iar apoi îi amestecăm cu untul topit. Vom obține un aluat că nisipul ud. Punem inelul tăvii pe un platou, apoi punem biscuiții în interior, presand bine cu o lingură, potrivit edithskitchen.ro. Punem blatul la frigider 5-10 minute, până preparăm umplutura.
Tăiem capunile în jumătate și le punem de jur în prejur cu partea tăiate bine lipită de inelul tăvii. Mixam cremă de brânză aflată la temperatură camerei cu zahărul și vanilia timp de cca 1 min. Adăugăm treptat frișcă lichidă. în timp ce mixam la viteză redusă, mărim viteză și mixam încă 2 minute.
Înmuiem foile de gelatină în apa rece pentru 3 minute, apoi le dizolvam în laptele pe care l-am încălzit pe foc. Laptele să nu fie clocotit și nu îl fierbeți cât gelatină este înăuntru, pentru că își va pierde proprietățile. Punem treptat amestecul de lapte și gelatină peste cremă de brânză, în timp ce mixam la viteză medie.
Turnăm încet compoziția în tavă peste blat și căpșunile așezate că mai sus. Dăm cheesecake-ul la frigider pentru minim 5 ore. Pentru jeleu, punem căpșunile cu zahărul pe foc și lăsăm pe foc 2-3 minute din momentul în care începe să fiarbă. Înlăturăm de pe foc și lăsăm 5 minute să se răcorească, apoi pasam totul cu blemderul de mână.
Înmuiem foile de gelatină în apa rece pentru 5 minute, apoi le dizolvam în căpșunile calde. Lăsăm amestecul să se răcească și îl turnăm peste cheesecake-ul care a stat câteva ore la frigider. Dăm din nou la frigider pentru minim 2 ore. Înainte de a îndepărta inelul, lăsăm la temperatură camerei cca 20 minute, apoi, cu ajutorul unui cuțit dezlipim cu atenție cheesecake-ul de inelul tăvii.
Poftă bună!
A.B.