REŢETA ZILEI: MIERCURI - Îngheţată de casă cu vanilie şi zmeură
Publicat pe 25.03.2015 la 16:17 Actualizat pe 25.03.2015 la 16:29
Gradele au început să urce în termometre, astfel încât, îngheţata începe să redevină desertul preferat al tuturor şi care poate fi servit la orice oră din zi. Echipa culinar.ro ne recomandă îngheţata de casă cu vanilie şi zmeură, o gustare răcoritoare şi delicioasă.
Gradele au început să urce în termometre, astfel încât, îngheţata începe să redevină desertul preferat al tuturor şi care poate fi servit la orice oră din zi. Echipa culinar.ro ne recomandă îngheţata de casă cu vanilie şi zmeură, o gustare răcoritoare şi delicioasă.
Ingrediente
- 2 ouă
- 250 g zahăr
- 150 g amidon de porumb
- un baton de vanilie
- 800 ml lapte
- un borcănel mic de dulceața de zmeură, mure sau căpșuni
- 50 g margarină
Mod de preparare
Se prepară crema de vanilie astfel: se fierbe laptele cu 100 g zahăr și batonul de vanilie, se lasă să se răcorească un pic apoi se amestecă cu cele 2 gălbenușuri și se toarnă în fir subțire peste amidonul alimentar de porumb, amestecând continuu cu un tel, pe flacără mică sau la bain marin, până se îngroașă.
Cele două albușuri se băț spumă cu cele 50 g de zahăr,până se obține o bezea care se încorporează în cremă călduță de vanilie.
Se prepară cea de-a doua cremă astfel: se infirbanta laptele amestecat cu 100 g zahăr apoi se toarnă peste amidon, amestecând continuu cu țelul, pe flacără mică a aragazului până se îngroașă. Dăm la o parte, lăsăm să se răcorească un pic apoi incorporam margarină, câte puțin și la sfârșit adăugăm și o lingură de dulceață.
Se așează cremele fierbinți în cupe, alternând straturile între ele, adăugând deasupra fiecărui strat și câte o linguriță de dulceața. Se da la rece cel puțin două ore înainte de a servi acest delicios desert.
Poftă bună!
Mod de servire
Înghețata de vanilie și zmeură se servește rece, alături de fructe proaspete.
Foto: culinar.bzi.ro
Citeste si:
REŢETA ZILEI - MARŢI: Sărăţele cu brânză! Gustoase şi uşor de preparat
REŢETA ZILEI - LUNI: Turkish delight cu sirop de trandafiri! Nu te vei mai putea opri din mâncat