REŢETA ZILEI - MARŢI: Sărăţele cu brânză! Gustoase şi uşor de preparat
Publicat pe 24.03.2015 la 16:43 Actualizat pe 24.03.2015 la 16:43
Ai avea chef să mănânci ceva sărat şi nu vrei să cumperi produse gata făcute? Noi îţi recomandăm să încerci sărăţelele cu brânză care sunt gustoase şi uşor de făcut.
Ai avea chef să mănânci ceva sărat şi nu vrei să cumperi produse gata făcute? Noi îţi recomandăm să încerci sărăţelele cu brânză care sunt gustoase şi uşor de făcut.
INGREDIENTE:
- 400 g brânză de vaci
- 150 g caşcaval
- 200 g unt
- 200 g smântână
- 2 ouă
- 800 g făină
- 14 g praf copt (2 pliculeţe)
- chimen, susan, cascaval (opţional)
MOD DE PREPARARE:
Într-un vas trebuie să amesteci bine cele două ouă, smântâna, untul moale, cașcavalul și brânza. Apoi le condimentezi după gust. Amesteci făina cu praful de copt ,după care adaugi brânza. Aluatul astfel obținut se frământă aproximativ 5 minute, după care se învelește în folie alimentară și se lasă la frigider o oră, potrivit goodfood.ro.
După ce aluatul s-a răcit la frigider, întindem o foaie dreptunghiulară de aproximativ 1 cm grosime. Această foaie trebuie să se ungă cu un ou bătut după care se presară cașcaval, chimen, susan și se taie fâșii aproximativ egale. Sărăţelele se așază în tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsându-se la cuptor 15-20 min la temperatură medie.
Poftă bună!
A.B.
Foto: goodfood.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Turkish delight cu sirop de trandafiri! Nu te vei mai putea opri din mâncat