REŢETA ZILEI - MARŢI: Îngheţată de casă cu piersici şi lapte bătut
Publicat pe 16.06.2015 la 15:25 Actualizat pe 16.06.2015 la 15:36
A venit vara, iar temperaturile ridicate ne pun creativitatea la încercare atunci când vine vorba de alimentaţie. Astfel, ne-am gândit să vă sugerăm un desert uşor, hrănitor şi care să nu îngraşe: îngheţată de casă cu piersici şi lapte bătut.
A venit vara, iar temperaturile ridicate ne pun creativitatea la încercare atunci când vine vorba de alimentaţie. Astfel, ne-am gândit să vă sugerăm un desert uşor, hrănitor şi care să nu îngraşe: îngheţată de casă cu piersici şi lapte bătut.
Ingrediente: o cană şi jumătate de lapte bătut, o jumătate de linguriţă de extract de vanilie, 1/4 extract de migdale, 5 linguri miere, 4 - 5 piersici
Mod de preparare: Se amestecă laptele bătut, extractul de vanilie şi cel de migdale cu trei linguri de miere. Apoi, două linguri din amestecul rezultat se pune în formele de îngheţată şi se lasă la congelat o oră.
Separat, într-o oală, se pune apa la încălzit, iar alături trebuie să ai un bol cu apă rece. Când apa ddin primul bol dă în clocot, adaugă piersicile şi lasă-le acolo 30 de secunde, apoi transferă-le în bolul cu apă rece, unde le ţii pentru încă 30 de secunde. Apoi, decojeşte piersicile, scoate sâmburii şi taie-le felii. După aceea, pune feliile de piersici într-un blender şi mixeayă-le până se fac piure. Jumătate din cantitatea obţinută pune-o într-un bol, iar cealaltă jumătate amestec-o cu laptele bătut preparat înainte.
Scoate formele de îngheţată din congelator şi adaugă mixul de piersici cu lapte, după care mai lasă-le la congelator pentru încă o oră. Apoi, scoate-le din congelator şi completează-le cu încă două linguri de piure de piersici, după care le mai pui la congelator pentru încă trei ore.
Citeşte şi: