REŢETA ZILEI - MARŢI: Prăjitură cu bere neagră
Publicat pe 26.05.2015 la 16:52 Actualizat pe 26.05.2015 la 17:00
Recomandarea noastră pentru reţeta de azi este o prajitură cu bere. Este un desert rapid şi gustos, dar şi o combinaţie inedită menită să-ţi încânte papilele gustative.
Recomandarea noastră pentru reţeta de azi este o prajitură cu bere. Este un desert rapid şi gustos, dar şi o combinaţie inedită menită să-ţi încânte papilele gustative.
Conform mariana-kitchening.blogspot.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Ingrediente
1 cană și 1/2 făină
1/4 cană cacao
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță sare
1/2 cană ulei
2 linguri melasă*
2 linguri miere*
3 ouă
1 cană bere neagră
Se amestecă ingredientele uscate într-un bol, pe cele umede în alt bol, apoi se combină până la omogenizare. Se pun în formele de silicon și se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute. Se scot din cuptor, se lasă 5 minute, apoi se scot din forme și se lasă să se răcească complet.
Galzura de lapte condensat caramelizat
Se amestecă pe foc foarte mic 4 linguri cu cremă de lapte condensat cu 100ml smântână dulce până la omogenizare și se toarnă glazura ușor răcită peste prăjiturele. Se lasă să se răcească și se toarnă peste glazura de ciocolată.
Galzura de ciocolată
50g ciocolată negră (75% cacao) tocată mărunt, se amestecă în 100ml smântână dulce fierbinte, o lingură cu miere, o linguriță cu extract de vanilie și un praf de sare. Peste fiecare prăjitură se toarnă glazura de lapte condensat.
Sursă foto Youtube
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - LUNI: Cartofii prinţului
REŢETA ZILEI - VINERI / Tocinei din Bucovina, un deliciu culinar uşor de preparat
E.V