REŢETA ZILEI - VINERI / Tocinei din Bucovina, un deliciu culinar uşor de preparat
Publicat pe 07.11.2014 la 16:11 Actualizat pe 07.11.2014 la 16:35
Mâncărurile din Bucovina sunt renumite pentru gustul lor deosebit. În această regiune a ţării a luat naştere celebra ciorbă rădăuţeană. Astăzi vă prezentăm o reţetă din cartofi.
Mâncărurile din Bucovina sunt renumite pentru gustul lor deosebit. În această regiune a ţării a luat naştere celebra ciorbă rădăuţeană. Astăzi vă prezentăm o reţetă din cartofi.
Tocineii bucovineni reprezintă un preparat uşor de făcut, dar delicios. Atenţie însă, dacă sunteţi la dietă, tocineii nu sunt recomandaţi!
Ingrediente:
– 7-8 cartofi mari
– 2 ouă
– 1 lingură rasă de sare
– 3-4 linguri de brânză sărată (de oi, telemea )
– 1-2 linguri făină
– Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică, Apoi adăugam ouăle, brânza, sarea , făina şi amestecăm bine compoziţia. Punem uleiul în tigaie, iar când este încins luăm cu lingura din compoziţie şi o punem în tigaie aplatizând-o uşor. Prăjim pe ambele părţi. Tocineii trebuie sa fie rumeniţi şi nu foarte groşi ca să se poată prăji. Când sunt gata se scot pe şerveţele pentru a elimina surplusul de ulei. Se servesc calzi cu smântână.
D.C.
foto: inbucovina.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - MARŢI: Lasagna regală
REŢETA ZILEI: Tort de morcovi cu cremă de brânză! Se face uşor şi e delicios