REŢETA ZILEI: MARŢI - Ruladă tricoloră: Cel mai bun aperitiv pentru seara de Revelion
Publicat pe 30.12.2014 la 16:46 Actualizat pe 30.12.2014 la 17:04
Pentru aceia dintre voi care şi-au propus să organizeze acasă petrecerea de revelion, noi am pregătit una din cele mai inedite gustări, care va oferi un plus de savoare şi culoare la masa dintre ani.
Pentru aceia dintre voi care şi-au propus să organizeze acasă petrecerea de revelion, noi am pregătit una din cele mai inedite gustări, care va oferi un plus de savoare şi culoare la masa dintre ani.
Ingrediente
Aluatul portocaliu:
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 1 lingură smântână
- 2 linguri făină
- 1/3 praf de copt
- 2 linguri sos iutel
- sare
Aluatul galben:
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 2 linguri ulei
- 1 lingură smântână
- 100 g telemea de vacă
- 1/3 praf de copt
Aluatul verde:
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 2 linguri făină
- 1 lingură smântână
- 1/3 praf de copt
- 100g spanac(fiert și tocat)
- sare
Umplutura:
- 300 g cremă de brânză
- 100 g smântână
- sare
- 1/2 legătură mărar verde
- 100 g șuncă de pui
Mod de preparare
Pregătim 3 boluri în care vom face aluaturile,
Aluatul:
-mixam albușurile cu un praf de sare, gălbenușurile le mixam cu uleiul, adăugăm smântâna, făină amestecată cu praful de copt,adăugăm ingredientul care îi va da culoarea, albușurile și amestecăm cu o lingură.
Repetăm operațiunea și pentru celelalte 2 aluaturi.
Într-o tavă de aragaz o tapetăm cu hârtie de copt, întindem cele 3 compoziti alterând culorile,(eu le-am pus în pungi care le-am tăiat vârful).
Dăm tavă la cuptor până trece testul cu scobitoarea, cca 20-30 min.
Pregătim altă foaie de copt și când este gata alutul îl vom răsturna ,rulăm cu ajutorul hârtiei de copt și o lăsăm să se răcească.
Umplutura:
-Crema de brânză o amestecăm cu smântâna, mărarul tocat, sare, șuncă tăiată cubulețe,
Desfacem rulada și întindem cremă de brânză pe toată suprafața o rulăm din nou, o învelim în folie alimentară și dăm la frigider 2 ore.
Sursa: culinar.ro
Citeste si:
REŢETA ZILEI: LUNI- Stollen, cel mai îndrăgit desert nemţesc