REŢETA ZILEI - MARŢI: Salată de orez cu dressing de portocală şi ghimbir! O mâncare uşoară şi savuroasă
Publicat pe 14.04.2015 la 16:19 Actualizat pe 14.04.2015 la 16:30
Sărbătorile de Paşte sunt pe sfârşite, iar dacă te-ai săturat de mâncărurile grele, sugestia noastră va fi cea mai potrivită! Noi îţi recomandăm salata de orez cu dressing de portocală şi ghimbir.
Sărbătorile de Paşte sunt pe sfârşite, iar dacă te-ai săturat de mâncărurile grele, sugestia noastră va fi cea mai potrivită! Noi îţi recomandăm salata de orez cu dressing de portocală şi ghimbir.
INGREDIENTE:
125 gr orez cu bob lung
100 gr mazăre
1/2 căpăţână mică de broccoli
1 morcov
1 lngură susan alb
1 lingură susan negru
100 gr tofu
Dressing
50 ml suc de portocale (de la 1/2 portocala)
3-4 linguriţe oţet de orez
1 linguriţă ghimbir răzuit pastă
1 linguriţă cu vârf zahăr
1/4 linguriţă ulei de susan
2 linguri ulei
MOD DE PREPARARE:
Mai întâi, trebuie să prepari dressingul. Se pune totul într-un borcănel și se scutură bine. Se lasă să se macereze. Apoi, se pune la fiert orezul în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. În ultimul minut de fierbere se adaugă mazărea. Se fierbe pe abur broccoli desfăcut bucheţele.
Se dă morcovul pe răzătoare și se frământă cu puțină sare până îi simțiți umezi. Se prăjește susanul într-o tigaie fără adaos de grăsime. Se dă tofu pe răzătoare să se macină cu o furculiță. După aceea, se scurge bine orezul și mazărea și se pune într-un bol. Broccoli se toacă mărunt, mărunt și se pune peste orez. Se lasă totul să se răcească.
Se adaugă morcovul, susanul și tofu peste orez, iar apoi se amestecă ușor și se adaugă sare după gust. Dressingul se strecoară pentru a-l separă de pulpă de ghimbir. Dacă doriți să serviți salata imediat, turnați tot dressingul și amestecați. Altfel, turnați doar jumătate de dressing, iar restul îl veți pune doar în momentul servirii.
A.B.