REŢETA ZILEI - MIERCURI: Cozonac fără coacere, perfect pentru Sărbătorile de Paşte
Publicat pe 08.04.2015 la 12:45 Actualizat pe 08.04.2015 la 13:18
Te pregăteşti pentru Sărbătorile de Paşte şi nu ai vrea să găteşti mâncăruri sau deserturi complicate? În cazul acesta, noi îţi recomandăm să încerci cozonacul fără coacere, deoarece este uşor de făcut şi are un gust savuros.
Te pregăteşti pentru Sărbătorile de Paşte şi nu ai vrea să găteşti mâncăruri sau deserturi complicate? În cazul acesta, noi îţi recomandăm să încerci cozonacul fără coacere, deoarece este uşor de făcut şi are un gust savuros.
Ingrediente:
- 500 gr nuci caju
- seminţele de la un baton de vanilie
- 5 linguri de miere de salcâm
- 2 linguriţe de esenţă de vanilie bio
- 200 gr sirop de agave raw / 7 linguri de miere vie
- 2 linguri de ulei de cocos
- 500 gr mac
- coajă rasă a 2 portocale bio
Mod de preparare:
Prima dată se macină nucile într-o râșniță de cafea, iar apoi se amestecă făina obținută cu restul de ingrediente, exceptând macul. Compoziţia se omogenizează, iar blatul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Timp de 30 de minute, se rulează blatul și se presară pe el semințele de mac. Acest cozonac se poate servi cu lapte de migdale.
Poftă bună!
A.B.
Foto: oliviasteer.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI: LUNI - Şniţele din soia cu muştar, ideale pentru zilele de post