REŢETA ZILEI: LUNI - Şniţele din soia cu muştar, ideale pentru zilele de post
Publicat pe 06.04.2015 la 16:35 Actualizat pe 06.04.2015 la 16:32
Şniţelele din soia sunt alegerea ideală pentru zilele de post, atunci când doriţi să vă diversificaţi meniul cu o gustare simplă şi delicioasă. Prepararea lor nu durează mult şi poate fi asezonată cu mai multe tipuri de garnituri, de la orez, piure sau chiar salată.
Şniţelele din soia sunt alegerea ideală pentru zilele de post, atunci când doriţi să vă diversificaţi meniul cu o gustare simplă şi delicioasă. Prepararea lor nu durează mult şi poate fi asezonată cu mai multe tipuri de garnituri, de la orez, piure sau chiar salată.
Ingrediente:
- 2 pungi șnițel de soia
- o ceapă
- 2 căței de usturoi
- piper
- boia
- muștar dulce
- făină
- pesmet
- sare
- piper
- ulei
- 3 linguri vin alb
Mod de preparare
Șnițele de soia se fierb împreună cu ceapă, condimentele, vinul, usturoiul și boia. Se lasă la scurs, apoi sunt unse pe ambele părți cu muștar dulce. Separat, se face o compoziție din făină, pesmet, sare și piper.
Compoziția nu trebuie să fie foarte groasă. Șnitelul este trecut prin această compoziție și prăjit în ulei încins. După ce sunt prăjite, sunt așezate pe șervețele că să se scurgă surplusul de ulei. Se pot servi cu piure de cartofi, cu murături sau salată.
Foto: Hepta
Citeste si:
Reţeta zilei - DUMINICĂ: Pască delicioasă cu brânză şi stafide
REŢETA ZILEI - VINERI: Smoothie cu mure şi ghimbir, o băutură delicioasă şi sănătoasă