REŢETA ZILEI - MIERCURI: Cum să găteşti o masă delicioasă din resturile rămase în frigider
Publicat pe 07.01.2015 la 16:49 Actualizat pe 07.01.2015 la 16:59
Ai poftă de o masă inedită, dar nu prea mai ai nimic prin frigider? Nu arunca resturile de mâncare rămase după sărbători, căci dacă îţi foloseşti puţin imaginaţia poţi obţine preparate absolut delicioase.
Ai poftă de o masă inedită, dar nu prea mai ai nimic prin frigider? Nu arunca resturile de mâncare rămase după sărbători, căci dacă îţi foloseşti puţin imaginaţia poţi obţine preparate absolut delicioase.
Iată de ce ai nevoie pentru o masă extraordinară:
8 ouă
2 linguri unt topit
sare şi piper
mezeluri şi brânzeturi rămase prin frigider
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 176 grade Celsius. Între timp, taie partea de sus a chiflelor şi scoate-le miezul. Unge interiorul fiecărei chifle cu unt topit şi condimentează cu sare şi piper.
În funcţie ce resturi de mancare ai sau ce mai ai prin frigider (brânză, ceapă caramelizată, cartofi fierţi, spanac, şuncă, mezeluri, ciuperci, ceapă, coriandru), umple chiflele, iar la sfârşit sparge câte un ou în fiecare.
Pune-le pe o foaie de copt şi lasă-le timp de 10-12 minute, apoi acoperă-le cu o folie. Pune-le din nou la cuptor şi mai lasă-le 20-25 minute sau până când ouăle sunt făcute.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Prăjitură cu topping de căpşuni! Te va da pe spate cu gustul ei savuros