REŢETA ZILEI - MIERCURI: Jeleu de pepene roşu, un desert răcoritor şi delicios
Publicat pe 12.08.2015 la 16:05 Actualizat pe 12.08.2015 la 16:41
Ai poftă de ceva dulce şi răcoritor? Ei bine, dacă pepenele e fructul sezonului, ar trebui să prepari un jeleu din el.
Ai poftă de ceva dulce şi răcoritor? Ei bine, dacă pepenele e fructul sezonului, ar trebui să prepari un jeleu din el.
Ingrediente:
- 700ml suc din pulpă de pepene roşu
- 4 linguri zahăr
- 5 foi de gelatină (1 pachet de 12g)
Mod de preparare:
Trebuie să puneţi foile de gelatină la înmuiat. Apoi, pepenele roşu se curăţă de coajă şi de seminţele negre, după care se amestecă cu blenderul. Pulpa mixată se strecoară şi trebuie să fie 700ml suc de pepene roşu, potrivit reteteculinare.ro.
Trebuie să puneţi sucul la foc, împreună cu zahărul. Lăsaţi-l la foc mic, maxim 5-7 minute, până se topeşte zahărul. Apoi, puneţi foile de gelatină şi amestecaţi continuu, ca să se topească. Lăsaţi compoziţia la răcit, dupa care se o puteţi pune în pahare sau în forme, după plac.
Pofta bună!
A.B.
Foto: Hepta
Citeşte şi: