REŢETA ZILEI - MIERCURI: Plăcintă cu brânză şi cireşe! Gustarea perfectă pentru cei care vor să se răsfeţe
Publicat pe 17.12.2014 la 16:10 Actualizat pe 17.12.2014 la 17:06
Vrei să mănânci ceva dulce şi nu ştii ce anume? Această plăcintă cu brânză şi cireşe cu siguranţă va fi desertul perfect pentru tine. Se pregăteşte relativ uşor şi te va face să te lingi pe degete!
Vrei să mănânci ceva dulce şi nu ştii ce anume? Această plăcintă cu brânză şi cireşe cu siguranţă va fi desertul perfect pentru tine. Se pregăteşte relativ uşor şi te va face să te lingi pe degete!
INGREDIENTE:
- o foaie aluat foietaj
- 400 g brânza de vaci
- 4 ouă
- 100 g zahăr tos
- 100 g cireşe proaspete
- 2 linguri nucă de cocos
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 gălbenuş de ou pentru uns
MOD DE PREPARARE:
Scoatem sâmburii cireşelor şi le tăiem în jumătăţi. Amestecăm brânza cu zahărul, nuca de cocos şi zahărul vanilat. Adăugăm ouăle întregi şi amestecăm până se omogenizează. Tăiem foaia de aluat în două, o parte mai mare o decupăm după interiorul formei de chec, iar cealaltă, de dimensiunea potrivită să acopere umplutura de brânză.
Aşezăm partea mai mare în formă tapetată cu foaie de copt, o înţepăm cu furculiţa din loc în loc şi adăugăm câteva linguri din umplutură cu brânză. Apoi, aşezăm deasupra ei jumătăţi de cireşe, adăugăm restul de umplutură, apoi cireşe. Deasupra aşezăm partea mică de aluat. o înţepam cu furculiţa şi îl ungem cu galbenuşul de ou. Finalizăm prin aşezarea grilajelor şi prin ungerea cu gălbenuş.
Coacem prăjitura, timp de 30 de minute, la foc mediu, iar după ce se răceşte o tăiem felii.
A.B.
Foto: hugsandcookiesxoxo.com
Citeşte şi: