REŢETA ZILEI - MIERCURI: Supă de roşii coapte
Publicat pe 15.10.2014 la 15:56 Actualizat pe 15.10.2014 la 16:23
După o zi de muncă istovitoare, o masă caldă şi sănătoasă parcă te unge la suflet! Supele şi ciorbele nu ar trebui să lipsească din dietă, pentru că nu conţin multe calorii sunt uşoare, foarte sănătoase şi ajută digestia. Pentru astăzi vă propunem o reţetă uşoară şi gustoasă de supă de roşii coapte.
După o zi de muncă istovitoare, o masă caldă şi sănătoasă parcă te unge la suflet! Supele şi ciorbele nu ar trebui să lipsească din dietă, pentru că nu conţin multe calorii, sunt uşoare, foarte sănătoase şi ajută digestia. Pentru astăzi vă propunem o reţetă uşoară şi gustoasă de supă de roşii coapte.
INGREDIENTE
- 1 kg roşii
- 5 morcovi
- pătrunjel rădăcina cu tot cu frunze
- ceapă verde
- 3 caţei de usturoi
- cimbru verde
- busuioc verde
- sare de mare grunjoasă
- ulei de măsline
- piper mozaic
- sare de mare
MOD DE PREPARARE:
Roşiile se spală şi se taie pe jumătate. Morcovii, rădăcinile de patrunjel, ceapă verde, usturoiul se spală şi se curăţă. Apoi toate legumele se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presară sarea de mare, piper, crenguţe de cimbru, busuioc şi se stropesc cu ulei de masline. Cuptorul trebuie să încins în prealabil la 200 grade C, iar iar legumele trebuie să se coacă aproximativ 30-35 de minute, până ce roşiile se rumenesc şi se înmoaie. După ce se scaote tava din cuptor, se lasă puţin să se răcească. Apoi toate legumele se pasează în blender. Se mai adaugă sare şi piper după gust şi puşin ulei de măsline.
Supa se poate servi caldă sau rece, alături de câteva crutoane de pâine.
Poftă bună!
Foto: Hepta
M.T.
Citeşte şi: