REŢETA ZILEI - MIERCURI: Tartă rustică cu roşii, brânză de capră şi dovlecel
Publicat pe 03.06.2015 la 16:15 Actualizat pe 03.06.2015 la 16:36
E ora prânzului! Aşadar, ce spuneţi de o tartă rustică cu roşii, brânză de capră şi dovlecel? Este o reţetă care nu necesită mult efort şi care are un gust delicios.
E ora prânzului! Aşadar, ce spuneţi de o tartă rustică cu roşii, brânză de capră şi dovlecel? Este o reţetă care nu necesită mult efort şi care are un gust delicios.
INGREDIENTE:
- Foietaj congelat
- Roșii, zucchini, ceapă albă
- Brânză de capră
- Muștar de Dijon
- Ulei de măsline
- Sare, piper negru
MOD DE PREPARARE:
Potrivit lui Nicolai Tand, trebuie să întindeţi foietajul decongelat, îl înțepaţi ici-colo și îl puneţi în tavă unsă cu ulei. Peste el, întindeţi un strat subțire de muștar de Dijon, apoi îl lăsaţi deoparte.
Trageţi la tigaie 5-6 cepe, tăiate peștișori. Când sunt aproape gata, adăugaţi un pic de zahăr brun, ca să se caramelizeze. Lăsaţi ceapa să respire, apoi o turnaţi peste blatul cu muștar.
Tăiaţi rondele brânza de capră, dovlecelul și roșiile (rondelele de roșie le tăiaţi în jumătate) și le așezaţi la rând, în formă de spirală: două rondele de dovlecel, una de brânză, jumătate de rondea de roșie și la fel, până umpleţi tava. La final, asezonaţi cu sare și piper negru.
Puneţi la cuptor 20 de minute și este gata!
A.B.
Foto: nicolaitand.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI: MARŢI - Supă cremă de lobodă
REŢETA ZILEI - LUNI: Rapid şi gustos - Mini tarte cu cireşe