REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Cartofi la cuptor cu legume caramelizate! Un deliciu
Publicat pe 28.01.2017 la 13:45 Actualizat pe 29.01.2017 la 14:27
Într-o zi de sâmbătă ai poftă de cele mai delicioase preparate. În acest caz, reţeta de cartofi la cuptor cu legume caramelizate este cea mai bună opţiune. Trebuie să îi încerci.
Într-o zi de sâmbătă ai poftă de cele mai delicioase preparate. În acest caz, reţeta de cartofi la cuptor cu legume caramelizate este cea mai bună opţiune. Trebuie să îi încerci.
În cazul în care nu mai ai nicio idee despre cum să prepari cartofii, ai aici o reţetă care te va salva, iar în plus, mai este şi foarte apetisantă, notează Bucătăraş.
INGREDIENTE
Pentru prepararea cartofilor:
1 kg cartofi
100 ml ulei
1 linguriţă sare
1 praf busuioc marunţir
1 praf condimente asortate, răzuite
5 căţei usturoi
Pentru legumele caramelizate:
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 rădăcină păstârnac
1 ardei verde
1 ardei roşu
1 praf sare
1 praf piper
1 praf cimbru
50 ml ulei de măsline
1 linguriţă zahăr
2 linguri oţet balsamic
MOD DE PREPARARE
Se curăţă carofii înainte d toate şi pot fi tăiaţi după bunul plac. Într-o tavă, punem 100-110 ml ulei şi răsturnăm cartofii feliaţi în ea. Îi amestecăm bine şi apoi punem pest aceştia toate condimentele. Dăm tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Ne ocupăm apoi de legume. Morcovul, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel, le curăţăm, le spălăm şi le răzuim. Ceapa o tăiem şi la fel şi ardeiul.
Le punem pe toate în tigaie peste uleiul încins. Adăugăm apoi şi condimente după gust. Când legumele încep să se înmoaie uţor, adăugam ţi ardeiul, mai lasam câteva minute să se pătrundă şi acesta, apoi adăugăm zahărul, amestecam uţor, iar când se topeşte, adăugam şi oţetul balsamic.
Când s-au făcut şi cartofii, îi punem pe un platou şi deasupra lor legumele caramelizate. Le putem orna cu verdeţuri, după bunul plac.
Poftă bună!
C.P.