REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Cel mai delicios tort cu ciocolată, migdale şi nuci
Publicat pe 06.09.2015 la 16:25 Actualizat pe 06.09.2015 la 16:49
Dacă te pregăteşti pentru o ocazie specială sau pur şi simplu doreşti să îi impresionezi pe cei dragi cu ceva dulce şi bun, acest desert este cheia succesului pentru tine.
Dacă te pregăteşti pentru o ocazie specială sau pur şi simplu doreşti să îi impresionezi pe cei dragi cu ceva dulce şi bun, acest desert este cheia succesului pentru tine.
Priţesa Polonic te învaţă pas cu pas cum să prepari un tort delicios cu ciocolată, migdale şi nuci.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 200g ciocolată Venchi
- 150g unt tăiat cubuleţe
- 5 ouă separate
- 150g de zahăr fin
- 150g de miez de nucă măcinată
- 100g de făină de migdale
Pentru glazură:
- 100 ml smântână pentru frişcă
- 150g de ciocolată Venchi
Mod de prepare:
Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să încingeţi cuptorul la 180 de grade, apoi ungeţi bine cu unt o tavă rotundă, cu fund detaşabil şi gaură pe mijloc. Topiţi 200g de ciocolată cu untul la bain marie, lăsaţi-le să se răcească şi în timpul ăsta bateţi gălbenuşurile cu zahărul bine de tot cu un mixer electric până când devin cremoase şi se deschid la culoare.
Încorporaţi uşor amestecul de ciocolată şi unt, apoi nucile măcinate şi făina de migdale. La final bateţi albuşurile până fac vârfuri şi încorporaţile cu grijă în blat. Compoziţia obţinută se toarnă în tavă şi se coace 45-50 de minute. La final amestecaţi 150g de ciocolată topită cu smântâna pentru frişcă şi glazuraţi tortul. Îl puteţi savura după 30 de minute în care s-a odihnit la rece.
Poftă bună!
Foto: printesapolonic.ro
M.T.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - VINERI: Cum să faci cea mai bună baclava, în doar câteva minute