REŢETA ZILEI - VINERI: Cum să faci cea mai bună baclava, în doar câteva minute
Publicat pe 04.09.2015 la 16:15 Actualizat pe 04.09.2015 la 16:37
Îţi place baclavaua? Noi te vom învăţa o reţetă simplă cu care vei reuşi să îţi impresionezi musafirii. E gata în câteva minute şi te vei îndrăgosti de ea.
Îţi place baclavaua? Noi te vom învăţa o reţetă simplă cu care vei reuşi să îţi impresionezi musafirii. E gata în câteva minute şi te vei îndrăgosti de ea.
Ingrediente:
- două pachete foi de plăcintă
- 250 g unt
- 300 g fructe deshidratate
- 100 g migdale
- 200 g miez de nucă
- 200 g alune prăjite nesărate
- 200 g ciocolată neagră
- 30 g cacao
- 250 ml miere
- o lămâie
- 250 ml apă
- 5 g scorţişoară
Mod de preparare:
Trebuie să toci mărunt miezul de nucă, alunele şi migdalele şi se le pui într-un bol. Adăugaţi ciocolata topită, fructele deshidratate tocate mărunt şi amestecă-le. Ungeţi foile de plăcintă cu unt topit şi le aşezaţi suprapuse într-o tavă. Puneţi o parte din amestec, nivelaţi, aşezaţi alte patru foi şi încă patru foi.
Puneţi restul de amestec, foile rămase şi tăiaţi-le în pătrăţele. Stropiţi-le cu untul rămas, puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi-le la foc mediu 30 de minute. Într-o oală se fierbe apa, se adaugă sucul de lămâie şi mierea, cacaua şi scorţişoara. Amestecaţi, turnaţi peste baclava şi lăsaţi să se răcească.
Poftă bună!
A.B.
Foto: a1.ro