REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Mâncare de ciuperci cu sos de smântână
Publicat pe 18.10.2014 la 16:36 Actualizat pe 18.10.2014 la 16:51
Se spune că ciupercile sunt carnea vegetală. Mâncarea de ciuperci cu smântână este o reţetă delicioasă şi este foarte uşor de preparat.
Se spune că ciupercile sunt carnea vegetală. Mâncarea de ciuperci cu smântână este o reţetă delicioasă şi este foarte uşor de preparat.
Ingrediente necesare pentru 6 porţii de mâncare de ciuperci cu smântână:
- 1 kg ciuperci
- 2 cepe
- 150 gr smântână
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- o legătură pătrunjel
Pasul 1:
Se curăţă ciupercile şi se taie rondele. Se pun la fiert în apă cu sare unde se lasă aproximativ 20 de minute. Se iau şi se scurg de apă. Nu arunca apa în care au fiert ciupercile că vei avea nevoie de ea.
Pasul 2:
Taie ceapa mărunt şi zdrobeşte usturoiul. Ceapa tăiată pune-o la călit şi adaugă şi ciupercile. Lasă-le până se rumenesc. Adaugă apa în care ai fiert ciupercile.
Pasul 3:
Amestecă smântâna cu usturoiul şi adaugă-le peste ciuperci după ce acestea au scăzut. Lasă-le să fiarbă încă 5 minute dar amestecă încontinuu. Opreşte focul şi adaugă pătrunjelul tocat.
L.F.
Citeşte şi: