REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ / Rulouri de vanilie, un desert uşor de pregătit şi rapid
Publicat pe 11.06.2016 la 21:32 Actualizat pe 11.06.2016 la 21:29
Pentru că e weekend e musai să te răsfeţi cu un desert delicios, aşa că îţi propunem rulouri cu vanilie, ce se prepară rapid şi sunt gustoase.
Pentru că e weekend e musai să te răsfeţi cu un desert delicios, aşa că îţi propunem rulouri cu vanilie, ce se prepară rapid şi sunt gustoase.
Ingrediente
Pentru rulouri:
- 3 ouă
- 6 linguri lapte
- 6 linguri ulei
- 6 linguri zahăr
- o linguriţă şi jumătate de amoniac
- făină cât cuprinde.
Pentru crema de vanilie:
- un litru lapte
- 11 linguri făină
- 11 linguri zahăr
- 4 gălbenuşuri de ou
- 100 g unt sau margarină
- o lămâie
- 5 pliculeţe zahăr vanilinat
- un praf de sare
Mod de preparare
Conform bucătăraş.ro, pentru a prepara rulourile tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele, să faci o foaie şi să o tai felii subţiri, cam de un cm lăţime. Ulterior, se înfăşoară pe forme şi se prăjesc în ulei încins. Din această compoziţie ies aproximativ 22 de rulouri medii.
Crema de vanilie
Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul şi un praf de sare.
200 ml lapte se combină cu făină, restul de lapte se pune la foc mic. Când s-a omogenizat făină se adaugă compoziţia de gălbenuşuri. Toate se pun peste laptele pus la foc mic. Se amestecă în continuu. Când se îngroaşă crema se ia de pe foc şi se adaugă untul, zahărul vanilinat şi lămâia rasă. (Se poate pune şi sucul de la lămâie).
Umplem rulourile cu crema caldă. Când se servesc, rulourile pot fi pudrate cu zahăr.
Poftă bună!