REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Linguini cu midii şi linte pentru cei pretenţioşi
Publicat pe 17.10.2015 la 13:45 Actualizat pe 17.10.2015 la 17:19
Pentru că este weekend, vă prezentăm o reţetă de paste mai sofisticată, pentru cei mai pretenţioşi dintre voi, recomandată cu drag de celebrul bucătar Nicolai Tand.
Pentru că este weekend, vă prezentăm o reţetă de paste mai sofisticată, pentru cei mai pretenţioşi dintre voi, recomandată cu drag de celebrul bucătar Nicolai Tand.
Linguini cu midii este un preparat uşor de făcut pe care Nicolai Tand recunoaşte pe blogul lui că o foloseşte des pentru a îşi cuceri musafirii.
"Îmi plac pastele la nebunie. La fel de mult cât îmi place să le folosesc pentru a experimenta reţete noi, de multe ori preferând să mă abat de la propunerile clasice. Aşadar, azi, vreau să ne aventurăm împreună în pregătirea unei mese copioase, ce are la bază linguini şi linte. Nu e ca şi cum noi am inventa reţeta pentru prima dată.Bucătarii din toate colţurile lumii o folosesc frecvent pentru a-şi cuceri oaspeţii. Mă încântă însă ideea de a încerca ceva în premieră la voi, în bucătărie. Iar dacă vă e deja cunoscută această combinaţie de ingrediente, ştiţi deja că rezultatul e absolut delicios. Şi hrănitor. Şi de împărţit cu cei dragi", a scris Nicolai Tand pe blogul lui.
Să începem
De ce avem nevoie?
Un pachet de linguini
1kg de midii
100g de linte
O ceapă
Un căţel de usturoi
Pătrunjel
Un pahar de vin alb
O lingură de concentrat de roşii
Ulei de măsline
Mod de preparare
Mai întâi, spălăm midiile şi le curăţăm. După aceea, le punem într-o tavă şi adaugăm vinul, usturoiul sfărâmat şi apa amestecată cu concentratul de roşii, peste care presărăm puţin piper. Le dăm la cuptor 15 minute, având grijă ca după 10 minute să le amestecăm. După ce au fiert, strecurăm midiile, fără a arunca însă supa pe care am obţinut-o.Separat, fierbem lintea cu o ceapă.Într-o altă tigaie, punem ulei de măsline şi doi căţei de usturoi. Adugăm apoi pastele nefierte, peste care turnăm supa pe care am obţinut-o cât au fiert midiile.
Când sunt aproape fierte pastele, adăugăm midiile, lintea şi pătrunjelul. Asezonăm totul cu sare şi piper, după gust.
T.S
Citeşte şi:
VIDEO / REŢETA ZILEI: VINERI - Deliciu instant! Cum să faci pizza tortilla în mai puţin de 20 de minute
REŢETA ZILEI - JOI: Zacuscă de fasole. Un preparat delicios de sezon pe care trebuie să îl ai în cămară