REŢETA ZILEI - VINERI: Bezele cu feţe amuzante! Te vei îndulci şi te vei binedispune
Publicat pe 13.02.2015 la 16:03 Actualizat pe 13.02.2015 la 16:22
Vrei să mănânci un desert clasic, uşor de preparat, de care nu te mai saturi? Noi îţi recomandăm bezelele cu feţe amuzante pentru a te binedispune şi pentru a te îndulci.
Vrei să mănânci un desert clasic, uşor de preparat, de care nu te mai saturi? Noi îţi recomandăm bezelele cu feţe amuzante pentru a te binedispune şi pentru a te îndulci.
INGREDIENTE:
- 4 albuşuri mari, la temperatura camerei
- 250 g zahăr tos
- o lingură făină
- 2 pătrăţele ciocolată topită, pentru ornat
MOD DE PREPARARE:
Trebuie să preîncâlzeşti cuptorul la 120 de grade Celsius. Albuşurile se bat spumă, folosind un mixer. Când încep să se lege, se adaugă câte o lingură de zahăr şi se măreşte viteza. Se amestecă până când albuşul capătă o textură lucioasă şi începe să se ţină bine. Spuma trebuie să fie suficient de tare încât, odată pusă în tavă, să nu se lase.
Se ia o tavă întinsă, se tapetează cu hârtie de copt, iar deasupra se presară puţină făină. Folosind o pungă de plastic cu vârful tăiat se modelează bezele, lăsând aproximativ 1 cm spaţiu între ele. Când se coc, bezelele cresc.
Se dau la cuptor 20 de minute, având grijă să nu se îngălbenească, apoi scot şi se lasă să se răcească bine în tavă. Bezelele se desprind cu grijă de pe foaie folosind vârful unui cuţit subţire. Se desenează cu ciocolată ochii şi gura, folosind o pungă cu vârful tăiat, şi se servesc.
Pofta bună!
A.B.
Foto:feellikecooking.ro