REŢETA ZILEI - VINERI: Drob de miel
Publicat pe 22.04.2016 la 16:35 Actualizat pe 22.04.2016 la 16:28
Reţetele de drob de miel variază de la o gospodină la alta. Unele preferă un preparat tradiţional, dar există şi doamne dornice să îşi surprindă invitaţii la cina de Paşte cu delicatese.
Reţetele de drob de miel variază de la o gospodină la alta. Unele preferă un preparat tradiţional, dar există şi doamne dornice să îşi surprindă invitaţii la cina de Paşte cu delicatese.
Dacă vrei să încerci ceva nou, îţi propunem un drob de miel în prapur.
Ingrediente
700 g organe de miel (ficat, rinichi, plămâni, inimă, splină)
3 ouă mari nefierte
6 ouă mari fierte tari
1 legătură pătrunjel
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
sare
piper
prapur
Instrucțiuni
1. Conform Bucatarietraditionala.ro, se spăla foarte bine măruntaiele și se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă bine, apoi se scot și se lasă să se răcească. După ce s-au răcit tocam măruntaiele cu un cuțit ascuțit cât mai mărunt posibil.
2. Cât timp fierb măruntaiele, punem 4 ouă la fiert 10 minute, le dăm prin jet de apă rece și le decojim. Se amestecă bine măruntaiele fierte și tocate mărunt cu 3 ouă nefierte și 2 ouă fierte tocate mărunt, ceapă verde, usturoiul verde, pătrunjelul, sare și piper.
3. Într-o tavă de chec pe care o vom unge cu ulei, punem prapurul cu marginile afară. Umplem tava pe jumătate cu compoziția de drob, aranjăm oualele fierte și turnăm și restul de compoziție peste. Se modelează cu mână să arate frumos și uniform și se îmbrăca în prapur. Iar dacă nu aveți prapur, puteți tapeta forma în care faceți drobul cu ulei și pesmet, iar pe deasupra turnați ou bătut.
4. Se pune în cuptorul încins în prealabil, la foc mediu, cam 30-40 de minute. Se scoate din tavă și se tăie felii după ce s-a răcit. Se păstrează la frigider.
Poftă bună!
Sursă foto Antena 1
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - MIERCURI / Salată de caracatiţă, un preparat cu parfum mediteranean, extrem de gustos
REŢETA ZILEI - MARŢI: Supă de căpşune cu îngheţată de vanilie
E.V