REŢETA ZILEI - VINERI: Mâncare gustoasă de post: supă cremă de spanac
Publicat pe 28.11.2014 la 16:19 Actualizat pe 29.11.2014 la 10:22
Nu mai e mult până la Crăciun şi mulţi dintre noi ţinem post, aşa că v-am pregătit o reţetă uşoară, nu foarte scumpă, pe bază de legume, care să ne ofere nutrienţii necesari pentru o zi friguroasă de toamnă târzie.
Nu mai e mult până la Crăciun şi mulţi dintre noi ţinem post, aşa că v-am pregătit o reţetă uşoară, nu foarte scumpă, pe bază de legume, care să ne ofere nutrienţii necesari pentru o zi friguroasă de toamnă târzie.
Dacă te-ai săturat de mâncarea clasică de spanac, îţi propunem să încerci o supă cremă cu acest ingredient. Pentru ca gustul să fie un pic special, adaugă câteva ouă de prepeliţă. Va fi absolut gustoasă.
Dacă ţineţi post, puteţi să eliminaţi ouăle din compoziţie.
Pentru o supă cremă delicioasă ai nevoie de:
- - 500 g de spanac proaspăt curăţat şi spălat bine
- - un sfert de praz tăiat rondele
- - 8 ouă de prepeliţă
- - 50 ml ulei de porumb (bogat în vitamina E şi grăsimi nesaturate)
- - sare de mare
- - piper
Cum se prepară:
- Opăriţi spanacul în apă clocotită şi mai fierbeţi totul încă 3-4 minute.
- Între timp, încingeţi într-o tigaie jumătate din uleiul de porumb şi căliţi nu mai mult de 1 minut prazul.
- Scurgeţi cea mai mare parte din apa în care a fiert spanacul.
- Adăugaţi apoi prazul călit peste spanac şi pasaţi bine de tot cu ajutorul unui blender.
- Potriviţi de sare şi piper.
- Ultimul pas este să transformaţi cele 8 ouă de prepeliţă în 8 mini ochiuri prăjite. Folosiţi pentru asta restul de ulei de porumb. Aşezaţi câte două ochiuri de prepeliţă în fiecare farfurie, apoi turnaţi supă de jur împrejur.
Poftă bună!
Sursa: printesapolonic.ro
A.C.C.
Citeşte şi: