REŢETA ZILEI - VINERI: Mini brioşe din aluat de banane, cu topping delicios
Publicat pe 24.02.2017 la 16:48 Actualizat pe 24.02.2017 la 16:48
Ai pregătit o cină specială de Dragobete, dar nu ştii ce desert să alegi? Alege ceva simplu şi gustos, ca brioşele din aluat de banane, cu un topping deloicios, potrivit buzzfeed.com.
Ai pregătit o cină specială de Dragobete, dar nu ştii ce desert să alegi? Alege ceva simplu şi gustos, ca brioşele din aluat de banane, cu un topping deloicios, potrivit buzzfeed.com.
Ingrediente:
3 banane decojite
2 ouă
1/2 cană de iaurt grecesc(gras)
1/3 cană miere
1 linguriţă de extract de vanilie
1 linguriţă de praf de copt
1 ceaşcă şi jumătate de făină de grâu
Pentru topping:
Fructe uscate de pădure, nuci, bucăţi de ciocolată.
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul de 175 °C. Într-un bol mare, zdrobeşte banalele, folosind o furculiţă, până când obţii o pastă fină. Adaugă ouăle şi amestecă-le, până când compoziţia devine omogenă.
Adaugă iaurtul grecesc, mierea şi extractul de vanilie, apoi amestecă din nou. Toarnă făina şi praful de copt şi mixează cu o spatulă.
Cu o lingură pentru îngheţată de mărire medie, ia câte o măsură şi toarnă în suportul pentru brioşe. Pune deasupra compoziţiei toppingul preferat.
Ţine tava de brioşe la copt pentru 20 de minute, până când acestea cresc şi sunt făcute.
Scoate-le din tavă şi gata, desertul este pregătit. Poftă bună!
S.O.