REŢETA ZILEI - VINERI: Paste cu pui şi bacon
Publicat pe 24.10.2014 la 15:47 Actualizat pe 24.10.2014 la 16:46
Aveţi poftă de o masă caldă la prânz, dar nu aveţi prea mult timp la dispoziţie? Pastele cu pui şi bacon sunt o soluţie potrivită. Sunt uşor de preparat, sunt foarte gustoase, iar în acelaşi timp sunt şi săţioase. Iată cum se prepară!
Aveţi poftă de o masă caldă la prânz, dar nu aveţi prea mult timp la dispoziţie? Pastele cu pui şi bacon sunt o soluţie potrivită. Sunt uşor de preparat, sunt foarte gustoase, iar în acelaşi timp sunt şi săţioase. Iată cum se prepară!
INGREDIENTE:
- 500gr paste
- 2 piepti de pui
- 200gr bacon afumat
- 250gr roşii cherry
- 400ml smântână lichida pentru gătit
- parmezan
- ulei, sare, piper, oregano.
MOD DE PREPARARE:
Pastele se fierb după instrucţiunile de pe pachet. Se pot alege orice fel de paste în funcţie de preferinţele fiecăruia. În apa în care se fierb pastele, se adaugă o jumătatea de linguriţă de sare şi o lingură de unt sau margarină pentru un plus de gust.
Pieptul de pui se taie în bucăţele micuţe, se condimentează cu sare şi piper şi se rumenesc în puţin ulei încins, până începe să prindă o culoare aurie. După care se adauga baconul şi se rumeneşte.
Peste acest amestec se pun pastele fierte şi scurse de apă, se amestecă uşor pentru a nu rupe pastele, apoi se adaugă smântâna. Toată compoziţia se omogenizează timp de 2-3 minute la foc mediu. Se adaugă roşiile tăiate în jumătate şi se amestecă uşor cu pastele.
La final, se presară puţin oregano, iar parmezanul se pune peste paste în momentul în care le aşezăm pe o farfurie.
Poftă bună!
Foto: Hepta
M.T
Citeşte şi: