REŢETA ZILEI - MIERCURI: Ghiveci de toamnă
Publicat pe 22.10.2014 la 16:24 Actualizat pe 22.10.2014 la 17:13
Ghiveciul este un bun preparat toamna pentru că toate legumele sunt proaspete, direct culese din grădină. Este o mâncare de sezon şi este uşor de preparat şi delicioasă de te lingi pe degete.
Ghiveciul este un bun preparat toamna pentru că toate legumele sunt proaspete, direct culese din grădină. Este o mâncare de sezon şi este uşor de preparat şi delicioasă de te lingi pe degete.
Ingrediente:
- vinete
- ardei de diferite culori
- ceapă
- morcov
- o mână de fasole verde
- ardei iute (opţional)
- 1 lingură vegeta
- 3 linguri ulei măsline
- 4 căni apă
- 3 linguri bulion de roşii
- pătrunjel.
Preparare:
Curăţăm toate legumele. Punem la foc o cană de apă şi o lingură de ulei. Tocăm ceapa şi morcovul şi punem la foc, apoi adăugăm şi fasolea tocată mărunt. Adăugăm o cană cu apă, apoi punem ardeii tăiaţi fâşiuţe şi vinetele tăiate cubuleţe.
Adăugăm apa ce a mai rămas şi lăsăm la fiert. Când sunt moi (legumele) adăugăm ardeiul iute tocat şi cele 2 linguri de ulei, vegeta şi bulionul de roşii. Tocăm pătrunjelul şi îl adăugăm în ghiveci.
L.F.
Foto: Hepta
Citeşte şi: