REŢETA ZILEI - VINERI: Prăjitura "Krem a la Krem" - bună de te lingi pe degete
Publicat pe 01.04.2016 la 16:05 Actualizat pe 01.04.2016 la 16:30
Dacă e sfârşit de săptămână avem liber la răsfăţ. Unul culinar de această dată. Vă recomandăm o reţetă delicioasă cu care o să îţi surprinzi papilele gustative.
Dacă e sfârşit de săptămână avem liber la răsfăţ. Unul culinar de această dată. Vă recomandăm o reţetă delicioasă cu care o să îţi surprinzi papilele gustative.
Prajitura "Krem a la Krem" este de-a dreptul gustoasă. Noi am încercat-o şi îţi dăm şi ţie reţeta!
INGREDIENTE:
Pentru blat:
6 ouă
6 linguri zahăr
1 plic cremă de ciocolată
un praf de sare
Pentru cremă:
250 ml frișcă lichidă
200 ml lapte
1 plic cremă de vanilie
Pentru glazură:
100 g ciocolată amăruie
50 ml frișcă lichidă
50 g unt
2 linguri afinată
MOD DE PREPARARE:
Conform A1.ro, prima data se pregătește blatul: se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare, se adaugă câte o lingură de zahăr, mixând bine după fiecare, apoi se adaugă gălbenușurile pe rând, mixând în continuare. La sfârșit se adaugă și praful de cremă de ciocolată, mixând bine, dar la viteză mică până se omogenizează.
Într-o tavă de mărime potrivită, tapetata cu hârtie de copt se toarnă compoziția și se nivelează, apoi se dă la cuptorul preîncălzit pentru circa 20-25 de minute la 180 de grade. Când e gata, se lasă blatul să se răcească.
Pentru cremă: se amestecă frișcă cu laptele într-un bol, se adaugă praful de cremă de vanilie și se mixează câteva minute până se întărește cremă. Se întinde peste blatul răcit și se nivelează, apoi se dă la frigider.
Pentru glazură: se topește ciocolata împreună cu untul și frișca într-o crăticioară la foc potrivit pe aragaz sau într-un bol în cuptorul cu microunde, se amestecă bine ingredientele, iar la sfârșit se adaugă afinată. Se toarnă glazură peste prăjitură răcită, apoi se dă din nou la frigider până se întărește glazură. Poftă bună!
Sursă foto A1.ro
Citeşte şi
VIDEO / REŢETA ZILEI: JOI - Pâine de pizza! Pregăteşte-te de weekend cu ceva italienesc
VIDEO / REŢETA ZILEI - MIERCURI: Sushi Burger - cea mai nouă tendiţă culinară
E.V