REŢETA ZILEI – VINERI: Pui şi piure care nu îngraşă! Plus salată de varză roşie
Publicat pe 27.01.2017 la 20:00 Actualizat pe 27.01.2017 la 21:19
Pui şi piure alături de o salată de varză roşie! Doar atunci când rosteşti şi te gândeşti la această masă ai un curcubeu în cerul gurii. Şi când te gândeşti că ţi-am pregătit o reţetă care nu îngraşă, îţi vine să dansezi de bucurie.
Pui şi piure alături de o salată de varză roşie! Doar atunci când rosteşti şi te gândeşti la această masă ai un curcubeu în cerul gurii. Şi când te gândeşti că ţi-am pregătit o reţetă care nu îngraşă, îţi vine să dansezi de bucurie.
Ca să curăţaţi ingredientele vă ia 15 minute pentru două porţii iar gătitul efectiv durează 45 de minute.
VARZA înăbuşită
2 căni de varză roșie tăiată mărunt
2 linguri de suc de portocale proaspăt
1 lingură oţet
1 lingură de miere
1 ceapă tăiată mărunt
1 linguriţă de coajă de portocală rasă
¼ linguriță de sare
Piureul de păstârnac
1 cană de păstârnac decojit și tocat
2 linguri de ulei de măsline / lapte de migdale
PUIUL
2 pieţi de pui dezosaţi (app 120 de grame fiecare)
Cum se prepară puiul şi piureul care nu îngraşă:
1.Pentru varza înăbuşită combină toate ingredientele şi pune-le într-o oală mare asezonate cu piper după gust. Se amestecă bine și puneți la foc mediu. Când începe să se fierbe, se amestecă bine, se reduce focul la cel mai mic, și se acoperă, potrivit elacraciun.ro. Fierbeţi până când lichidul scade.
2. Pentru piure, fierbeţi păstârnacul într-o oală acoperită, app. 10 până la 12 minute. Scurgeţi bine, pasaţi-l şi amestecaţi-l cu lapte, unt, sare, si piper negru după gust.
3. Împărţiţi în două porţii egale, frigeţi carnea de pui și faceţi platingul.
O porţi înseamnă 330 cal, 29 g proteine, 35 g carbohidrati, 5 g de fibre, 18 g zaharuri, 9 g de grăsime, 4,5 g grasimi așezat, 170 mg de sodiu.
Poftă nebună!
D.D.