REŢETA ZILEI - VINERI: Salată de ton cu orez, perfectă pentru începutul de weekend
Publicat pe 24.07.2015 la 16:07 Actualizat pe 24.07.2015 la 16:37
Un fan adevărat al salatelor cu arome puternice Nicolai Tand vă recomandă o masă de prânz sănătoasă şi săţioasă în acelaşi timp.
Un fan adevărat al salatelor cu arome puternice Nicolai Tand vă recomandă o masă de prânz sănătoasă şi săţioasă în acelaşi timp.
"Pentru  un prânz sănătos, vă recomand o masă din ton, fasole verde, ouă şi  orez. Să-mi spuneţi voi dacă nu e o salată incredibil de delicioasă", a scris celebrul bucătar pe BLOGUL SĂU PERSONAL.
  
Ingrediente 
  
  1 conservă de ton
  1 legătură de fasole verde
  100 grame de orez
  o jumătate de ceapă roșie
  o ceapă verde
  o jumătate de lămâie
  10 măsline
  10 roșii cherry
  2 ouă
  
  Mod de preparare
  
  Pentru început, fierbem fasolea și o scoatem în apă rece cu gheață. Mai apoi, fierbem și orezul timp de 10 minute. În acelaşi vas, punem şi fasolea şi orezul.
  Între timp fierbem ouăle și la fel, le vom scoate în apă rece, astfel fiind mult mai ușor de decojit.
  În continuare, tăiem ceapa verde foarte mărunt, iar ceapa roșie o vom tăia rondele.
  
  Peste amestecul de orez și fasole, adăugam puțin piper, măslinele, roșiile cherry și vinaigrette-ul pe care îl obţinem amestecând ulei de măsline și zeamă de lămâie.
  
  Așezăm compoziția în farfurie, adăugăm ouăle fierte tăiate pe jumătate,cele două feluri de ceapă ,puțin piper, sare și un strop de ulei de măsline, iar preparatul este gata de a fi servit. 
  
  Tips .După ce tăiem ceapa roșie în rondele,miezul , care este moale și foarte fin ,îl aruncăm.
  
  Poftă Bună!
			
		


