REŢETA ZILEI - VINERI: Şarlotă de cafea! Desert delicios şi cu puţine calorii
Publicat pe 06.02.2015 la 16:24 Actualizat pe 06.02.2015 la 16:31
Şarlota este o cremă fină şi delicioasă considerată un desert perfect. Reţeta aceasta este foarte uşor de preparat şi este foarte săracă în calorii pentru că se folosesc ingrediente sărace în grăsimi.
Şarlota este o cremă fină şi delicioasă considerată un desert perfect. Reţeta aceasta este foarte uşor de preparat şi este foarte săracă în calorii pentru că se folosesc ingrediente sărace în grăsimi.
Ingrediente:
- 500 ml de lapte slab
- 200 ml de cafea
- 8 foi de gelatină
- 5 linguri de zahăr
- 2 linguriţe de esenţă de cafea
- 2 linguri de esenţă de vanilie
- 1 vârf de cuţit de sare
Mod de preparare:
Se face cafeaua, după care se strecoară şi se pune într-o oală pe foc, adăugând laptele, zahărul, esenţele şi sarea. Se lasă la foc mic până când amestecul se încălzeşte şi zahărul se topeşte, apoi se dă vasul deoparte.
Apoi, se pun foiţele de gelatină la înmuiat în apa rece circa 5 minute, apoi se storc şi se pun în cratiţă. Se amestecă bine până când gelatina se topeşte complet şi crema s-a omogenizat.
Compoziţia de şarlotă e gata. Se toarnă în formele dorite şi se dă la frigider, cel puţin 4 ore. Ideal ar fi să lăsăm şarlota la rece peste noapte, pentru a se întări bine.
L.F.
Foto: Hepta
Citeşte şi: