REŢETA ZILEI-VINERI: Brânzoaice moldoveneşti
Publicat pe 04.11.2016 la 15:50 Actualizat pe 04.11.2016 la 16:12
Astăzi este vineri și vremea mohorâtă de afară ne îndeamnă să petrecem mai mult timp în casă. Pentru că vremea nu e tocmai pe gustul dumneavoastră, v-am pregătit o rețetă perfectă pentru începutul de weekend.
Astăzi este vineri și vremea mohorâtă de afară ne îndeamnă să petrecem mai mult timp în casă. Pentru că vremea nu e tocmai pe gustul dumneavoastră, v-am pregătit o rețetă perfectă pentru începutul de weekend.
Brânzoiacele moldovenești sunt o rețetă clasică care cu siguranță vă va trimite cu gândul la copilările, potrivit desertdecasa.ro.
Uite de ce ingrediente ai nevoie și cum trebuie să procedezi pentru ca la final să obții niște brânzoaice delicioase.
Ingrediente:
Pentru maia:
100 gr făină
15 gr drojdie uscată
60 ml lapte
10 gr zahăr
Pentru aluat:
400 gr făină
65 gr zahăr
140 ml lapte
2 ouă
1 praf sare
1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură:
300 gr brânză dulce de vaci,
80 gr zahăr
40 gr stafide
1 linguriță coajă de lămâie rasă
15 gr griș
1 ou
1 plic zahăr vanilat
Pentru decor:
1 ou
zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Pune laptele călduț într-un vas , adaugă drojdia , zahărul și amestecă cu un tel până se dizolvă drojdia și zahărul. Adaugă apoi făina și amestecă bine . Acoperă vasul cu o folie alimentară și pune la loc cald până îți dublează volumul.
Între timp, mixează ouăle cu sarea , zahărul și vanilia, după care adaugă treptat laptele călduț și amestecă bine.
Amestecă cele două compoziții realizate anterior până când se obține un amestesc omogen.
Adaugă treptat făina , amestecă apoi frământă până se obține un aluat omogen. Acoperă vasul cu o folie alimentară și pune la dospit pentru 25 min.
Umplutura este foarte ușor de realizat. Amestecă brânza dulce cu zahărul , grișul , coaja rasă de lămâie, vanilie, stafide și ou.
După ce umplutura este gata, întinde alutatul sub formă de foaie dreptunghiulară și porționează în 12 bucăți. În mijlocul fiecărei bucăți așează umplutura și acoperă capetele opuse ale aluatului. Pune plăcintele obținute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le din nou la crescut, aproximativ 10 min. Unge-le cu ou și apoi introdu tava în cuptorul încins.
Poftă bună!
B.H.