Român mort în Italia, aruncat la gunoi de patroni. De ce au încercat să ascundă fapta

Român mort în Italia, aruncat la gunoi de patroni. De ce au încercat să ascundă fapta

Doi proprietari ai unei firme de construcţii din Italia au fost găsiţi vinovaţi de ucidere din culpă şi ascunderea unui cadavru, după 11 ani de la moartea unui angajat român.

Bărbatul mort era Mihai Iştoc, în vârstă de 45 de ani. El a ajuns în Italia în anii 2000 şi a găsit un loc de muncă la negru în firma condusă de doi italieni. 

Vittorio Opessi, 56 de ani, și Antonino Marino, 55 de ani, au fost condamnaţi la 7, respectiv 4 ani de închisoare, după ce au încercat să ascundă accidentul prin care Mihai Iştoc a murit. 

Bărbatul spărgea un zid aflat la înălţime, moment în care s-a dezechilibrat şi a căzut în gol, murind pe loc. Întâmplarea a avut loc pe 8 iunie, 2009, iar sentinţa în cazul celor doi patroni italieni a fost decisă abia marţi, 11 februarie, 2020.

Trupul lui Mihai Iştoc a fost găsit de un alt angajat român care i-a alertat imediat pe italieni. Pentru a nu avea de a face cu autorităţile, având în vedere că deţineau o afacere ilegală, patronii au aruncat cadavrul românului la groapa de gunoi.

Cum au încercat italienii să-şi ascundă fapta

Dorind ca indicentul să nu aibă urmări legale, patronii italieni l-au convins să tacă pe angajatul care l-a descoperit pe Mihai, apoi au aruncat trupul neînsufleţit al românului la o groapă de gunoi, aflată la 60 de km de locul în care a avut loc tragedia.

Cadavrul lui Mihai Iştoc a fost descoperit după câteva zile, însă nu a putut fi indentificat, deoarece faţa îi era complet desfigurată, recunoaşterea oficială având loc abia după patru ani de la moartea acestuia.

Între timp, familia bărbatului l-a dat dispărut şi a depus eforturi pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu el.

În baza probelor deja existente, dar şi a unui test ADN, s-a descoperit că trupul găsit la gorapa de gunoi aparţine lui Mihai Iştoc.

Mai mult, pentru ca misterul morţii românului să fie elucidat complet, colegul care l-a găsit mort a decis să vorbească şi să spună tot adevărul.

„Am trecut pe la el, pe șantierul de lângă cel unde lucram eu. L-am găsit mort”, le-a mărturisit anchetatorilor românul care a descoperit corpul lui Mihai. 

El a mai spus că a fost amenințat de cei doi italieni: „Ține-ți gura, nu spune nimic nimănui! Gândește-te la familia ta, ne ocupăm noi de tot”.

Judecătorii de la Curtea de Casaţie au decis încarcerarea definitivă a celor doi italieni.


 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro