Rugăciunea binefăcătoarea a Sfântului Efrem cel Nou. Rostirea ei te va ajuta să depăşesti necazul în care te afli
Publicat pe 14.03.2018 la 20:17 Actualizat pe 14.03.2018 la 20:17
Sfântul Efrem cel Nou este unul dintre cei mai cunoscuţi sfinţi din lumea ortodoxă. La el se roagă milioane de credincioşi din mai multe ţări. În tradiţia creştină, există o rugăciune care te poate ajuta să ai parte de protecţia şi ajutorul sfântului.
Sfântul Efrem cel Nou este unul dintre cei mai cunoscuţi sfinţi din lumea ortodoxă. La el se roagă milioane de credincioşi din mai multe ţări. În tradiţia creştină, există o rugăciune care te poate ajuta să ai parte de protecţia şi ajutorul sfântului.
Creştini din toată lumea au mare evavie la Sfântul Efrem cel Nou. Acesta este cunoscut pentru multele minuni pe care le săvârşeste cu cei care se roagă lui. În lumea ortodoxă există o rugăciunea adresată Sfântului Efem cel Nou. Rostirea acesteia îl ajută pe creştin să depăşească necazurile pe care le întâmpină.
Rugăciunea adresată Sfântului Efrem cel Nou are un înţeles extrem de profund, iar rostirea frecventă a acesteia duce la pătrunderea ei în inimă.
''Sfinte Mare Mucenice Efrem, ascultă rugăciunea mea, a păcătosului, şi vino în ajutorul meu. Am aflat de minunile tale, am aflat de darurile pe care le-ai primit de la Dumnezeu pentru jertfelnicia ta. Şi, văzând cum atâta mulţime de oameni a fost ajutată de tine, îndrăznesc să nădăjduiesc şi eu, ştiind că nu vei trece cu vederea cererea mea.
De nenumărate ori te-ai arătat în vedenii şi vise, spunând celor credincioşi că vor primi cele cerute în rugăciune. Eu nu sunt vrednic de o astfel de mângâiere, pentru că păcatele mele sunt multe şi credinţa mea este puţină, dar cred că iubirea ta covârşeşte răutăţile mele şi nădăjduiesc, prin mijlocirea ta, să pun început bun mântuirii mele.
Roagă-te lui Dumnezeu pentru mine, Sfinte, să caut cele de folos mântuirii. Trupul meu este slăbănogit de păcate şi sufletul meu este moleşit din pricina patimilor. Iubitor de păcate sunt şi la faptele cele bune mă lenevesc.
Cere-I lui Dumnezeu să îmi sporească credinţa, să-mi înmoaie inima cea învârtoşată, să îmi dăruiască smerenie, răbdare şi râvnă în războiul duhovnicesc. Sfinte Efrem, învaţă-mă să mă rog, să nădăjduiesc, să cred, să iubesc, să rabd şi să iert.
Sfârşitul tău mucenicesc mă îndeamnă să lepăd desfătările trecătoare ale acestei lumi. Chinurile pe care le-ai suferit mă îndeamnă să ridic şi eu crucea ascultării de Dumnezeu. Învaţă-mă, sfinte, să trăiesc nu după voia mea, ci după voia dumnezeiască, să nu caut cele ale mele şi să mă izbăvesc de patimile şi de păcatele care mă apasă.
Alungă de la mine toate ispita diavolească. Prea mult am păcătuit, prea mult am izgonit de la mine harul dumnezeiesc. Acum a sosit ceasul mântuirii mele, sfinte. Domnul bate la uşa inimii mele şi vreau să Îi deschid. Ajută-mă, sfinte, că sunt neputincios!
Roagă-te pentru mine până la ultima suflare a vieţii mele. Roagă-te, Sfinte Efrem, pentru tot poporul creştinesc, pentru toţii ierarhii, preoţii, monahii şi credincioşii. Roagă-te pentru părintele meu duhovnicesc şi pentru toate rudeniile mele după trup şi după duh.
Roagă-te, sfinte, pentru robii lui Dumnezeu (numele), pentru toţi cei care mi-au cerut să mă rog pentru dânşii, pentru toţi cei care se roagă ori se ostenesc pentru mine, pentru toţi cei care mi-au făcut vreun bine ori vreodată m-au ajutat, ştiuţi şi neştiuţi.
Ajută, Sfinte Efrem, pe cei care zac în patimi, robiţi de nepocăinţă şi trândăvie, pe cei ce sunt în necazuri şi în ispite. Alină-le suferinţa sufletească şi trupescă şi-i ocroteşte pe cei ce sunt în închisori, în spitale, azile sau orfelinate şi pe toţi cei care sunt singuri, bolnavi şi neputincioşi.
Înmulţeşte rugăciunile pe care le faci pentru noi, Sfinte, ca şi noi să cădem la rugăciune, mulţumindu-ţi din prea plinul inimii. Ca împreună cu tine să Îl slăvim pe Dumnezeul cel în Treime lăudat, în vecii vecilor. Amin.''
Despre viaţa minunată a Sfântului Efrem cel Nou nu s-a ştiut nimic timp de 500 de ani. Descoperirea cinstitelor sale moaşte a avut loc în data de 3 ianuarie 1950. La acel moment, monahia Macaria a descoperit, prin revelație dumnezeiască, sfintele sale oseminte.
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
A.O.