Sărbătoare importantă astăzi! Românii sărbătoresc un mare sfânt! Mulţi bărbaţi poartă acest nume

Astăzi românii sărbătoresc un mare sfânt, care a fost unul cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos, originar din Galileea. Este vorba despre Sfântul Apostol Toma.

Acest sfânt este pomenit în calendarul creștin ortodox la data de 6 octombrie. El  s-a dovedit plin de râvnă pentru Hristos, fiind gata să moară împreună cu învățătorul său, după cuvintele sale înaintea învierii lui Lazăr din Betania: "Să mergem și noi și să murim cu El" (Ioan 11;16), potrivit agerpres.ro.

Este cel care nu a fost de față la venirea lui Iisus în mijlocul ucenicilor în duminica Învierii. Auzindu-i pe ceilalți apostoli vorbind despre Învierea Domnului, a spus că nu va crede dacă nu va vedea în mâinile Lui, semnele cuielor, și dacă nu va pune mâna în coasta străpunsă.

După opt zile, fiind ucenicii adunați și Toma fiind împreună cu dânșii, s-a arătat Domnul, și i-a zis:

"Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fi necredincios ci credincios." (Ioan 20; 27). Toma, văzând și pipăind coasta cea de viață dătătoare a lui Hristos, a zis: "Domnul meu și Dumnezeul meu" (Ioan 20; 28).

În acest chip s-a propovăduit Învierea Domnului cu mai multă tărie, căci Mântuitorul nu cu nălucire, nici cu alt trup, ci cu același trup cu care a pătimit pentru mântuirea noastră, a înviat cu adevărat și S-a arătat ucenicilor.

După Cincizecime Apostolul Toma a propovăduit Evanghelia în părțile Indiei, punând bazele Bisericii de acolo. A avut sfârșit martiric la Edesa.

Foto: ordodoxism.com

M.T.

Citeşte şi:

Mâine sărbătorim Acoperământul Maicii Domnului! CE RUGĂCIUNE trebuie să spui ca să ţi se rezolve toate problemele

Astăzi este o zi mare! Ce sfinţi sunt sărbătoriţi

Sărbătoare pentru creştini! Ce sfinţi pomenim astăzi?


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro