Sărbătoare mare! Cui trebuie să-i urezi "La mulţi ani"

Sfinții Mucenici Hrisant și Daria sunt pomeniți în calendarul creștin ortodox  și în calendarul greco-catolic la data de 19 martie. De asemenea, în fiecare sâmbătă, de acum înainte până în Sâmbata Mare se face pomenirea morților, potrivit activenews.ro.

Sfinții Hrisant și Daria au trăit în secolul al III-lea. Hrisant era originar din Alexandria, iar Daria, din Atena. Pentru că Hrisant s-a convertit la creștinism, tatăl lui, senatorul Polemon, gândindu-se că fiul său prin căsătorie își va părăsi noua credință, i-a găsit-o pe Daria.

După ce s-au căsătorit, Daria a fost convinsă de Hrisant să treacă la credința creștină și să trăiască împreună în feciorie. Fiind pârâți la prefectul Celerin, acesta i-a dat în seama tribunului militar Claudiu, ca să le cerceteze credința. Acesta i-a chinuit cu multe feluri de cazne și, văzându-le curajul cu care le răbdau, au crezut în Hristos împreună cu soția lui, Ilaria, și cei doi fii ai lor, Iason și Mavru, dar și cu toți soldații din subordine. Toți au murit ca mucenici.

Tot astăzi, Biserica face pomenirea Sfântului Claudiu Tribunul; a Sfintei Mucenițe Ilaria, soția lui Claudiu; a Sfinților Mucenici Iason și Mavru, fiii lui Claudiu Tribunul și ai Ilariei; a Sfântului Mucenic Panhariu; a Sfinților Diodor, preotul, și Marian, diaconul, și a Sfântului Dimitrie Strungarul.

Mâine, Biserica face pomenirea sfinților mucenici uciși în Mănăstirea Sfântul Sava cel Sfințit (pomenirea celor adormiți).

A.B.

Foto: calendarulortodox.ro

Citeşte şi:

A fost cutremur în România! L-ai simţit?

O biserică a luat foc, iar enoriaşii erau înăuntrut! Şase echipaje de pompieri intervin să stingă incendiul

Tragedie pe un aeroport din Rusia! Un avion s-a prăbuşit, iar toţi pasagerii au murit! Incidentul a fost filmat


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro