Sărbătoare mare pe 11 Noiembrie! Creștinii trebuie să facă asta ca să scape de blesteme

Sfântul Mina © Sursa foto: arhivă

Pe data de 11 noiembrie este prăznuit Sfântul Mina. Este sfântul care îi ocrotește pe cred creștini și acesta mai poartă denumirea de ”Ocrotitorul celor păgubiți”.

Sfântul Mina este sfântul care îi ocrotește pe păgubiți, se arată grabnic ajutător celor nedreptățiți în procese și celor ce au pierdut ceva sau au fost înșelați. Mii de oameni, fiecare cu durerea pierderii a ceva sunt prezenți pe 11 noiembrie, la Biserica "Sfântul Mina" din București, cu credința că vor recăpata ce-au pierdut dacă se roagă la moaștele mucenicului Mina, potrivit crestinortodox.ro.

Conform vechilor obiceiuri, fetele trebuie să se ducă la biserică să aprindă lumânări, iar apoi să le lipească de sfeşnice cu capătul pe care de obicei îl aprind, asta ar însemna că inimile celor doriţi se vor întoarce spre ele.

Din bătrâni se spune că de Sfântul Mina dacă mergi la biserică și aprinzi lumânări, iar apoi le lipești de sfeșnice, gândurile dușmanilor și faptele rele se vor îndepărta. Fetele mai pot plăti sarindare și acatiste pentru măritiș, pentru împlinirea blestemelor și afișarea unor taine. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

D.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro