Sărbătoare mare pe 20 iulie! Ce se întâmplă dacă PLOUĂ în această zi! Ce să NU faci sub nicio formă astăzi

Sfântul Ilie se sărbătoreşte pe 20 iulie © crestinortodox.ro

Sfântul Ilie se prăznuieşte pe data de 20 iulie şi este o sărbătoare foarte importantă pentru creştini, fiind marcată cu cruce roşie în calendarul ortodox. Această zi este marcată de semnificaţii şi vine cu mai multe tradiţii şi obiceiuri.

Sfântul Ilie este cinstit de creştini ca aducător de ploi. Rugăciunea lui a salvat de la moarte poporul din Israel după ce trei ani şi jumătate a fost secetă. Este cunoscut şi ca divinitate populară a Soarelui şi a focului.

Tradiţii şi obiceiuri
Se spune că de Sfântul Ilie diavolii se ascund mai mult în lemnul de carpen şi nu este bine să te ascunzi sub el în caz de furtună.
Dacă este furtună, nu deschideţi uşile şi geamurile caselor, căci s-ar putea ascunde un diavol care fuge de furia Sfântului Ilie.

Azi nu se lucrează, pentru că pot avea loc pagube din cauza trăznetelor, ploailor, grindinei, care ar putea distruge recoltele. Femeile nu au voie nici să facă treburi gospodăreşti.
Pe 20 iulie se retează stupii, se duc faguri şi mere la biserica spre binecuvântare şi se împart de pomană.

De Sfântul Ilie dacă plouă sau este furtună, se spune că vor fi merele şi alunele viermănoase şi va fi aceeaşi vreme timp de 20 de zile.
Dis-de-dimineaţă se spune că este bine să se culeagă plantele de leac, mai ales busuiocul, apoi se pune la uscat în podurile caselor, sub streşini sau în cămări. Astăzi de culeg cu plantele folositoare pentru vrăji şi farmece.

În Moldova, în unele zone, se mănâncă grâu nou fiert cu miere. În alte zone se consumă fructe proaspete şi se spune că primeşti sănătate pentru tot anul care va urma. Merele trebuiesc consumate după ce au fost duse la biserică. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

S.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro