Secretul longevității. Adaugă acest condiment în mâncare ca să ții bătrânețea la distanță
Publicat pe 03.03.2018 la 21:36 Actualizat pe 03.03.2018 la 21:38
Încetinirea procesului de îmbătrânire este un vis pe care mulți dintre noi am vrea să îl vedem împlinit. Ei bine, secretul tinereții și longevității a fost descoperit de un grup de cercetători din China.
Încetinirea procesului de îmbătrânire este un vis pe care mulți dintre noi am vrea să îl vedem împlinit. Ei bine, secretul tinereții și longevității a fost descoperit de un grup de cercetători din China.
Persoanele care consumă zilnic mâncare picantă, ardeii jalapeno sau piperul au o speranță de viață mai ridicată decât cei care mănâncă iute o dată pe săptămână sau deloc.
Rezultatele sutdiului efectuat în perioada 2004-2008 au fost surpinzătoare. Cei care au mâncat condimentat zilnic au înregistrat un risc de deces mai redus cu 14% față de cei care nu adaugă mirodenii alimentelor, în timp ce persoanele care au adăugat condimente hranei o dată sau de două ori pe săptămână un risc mai mic cu 10%, scrie doctorulzilei.ro.
Medicii care s-au ocupat de cercetare au descoperit că aceleași condimente introduse în dietă conduceau la un diminuarea riscului de a dezvolta boli cardiace sau respiratorii sau cancer, în special în cazul femeilor.
De asemenea, și turmericul este considerat un superaliment având capacitatea de a îndepărta celulele canceroase și are și acțiune analgezică.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.