Secretul pentru a îţi creşte cozonacul. Toate gospodinele trebuie să ştie asta
Publicat pe 06.04.2018 la 13:16 Actualizat pe 06.04.2018 la 13:41
Cozonacul este desertul tradiţional şi nu poate lipsi de la masă, de Sărbătorile Pascale.
Cozonacul este desertul tradiţional şi nu poate lipsi de la masă, de Sărbătorile Pascale.
Sunt multe reţete de cozonac şi indiferent care este reţeta ta, există câteva reguli clare de care trebuie să ţii cont dacă vrei să îţi iasă un cozonac perfect!
Vezi aici reţeta pentru cel mai bun cozonac.
Potrivit reteteculinare.ro, pentru reuşita cozonacilor ar trebui neapărat să ţii cont de aceste reguli:
- făina, de bună calitate şi uscată; Se va cerne de mai multe ori pentru a deveni afânata şi aerisita
- toate ingredientele folosite pentru prepararea cozonacului, dar şi vasele şi tăvile ar trebui să aibă temperatura camerei
- drojdia, proaspătă
- înainte de a fi adăugate în compoziţie, gălbenuşurile se freacă cu puţină sare. Vor căpăta o nuanţă de galben mai intensă.
- încorporarea albuşurilor se face la urmă
- pentru ca aluatul să aibă loc să crească, tăvile se vor umple cu aluat, până la jumătate
- temperatură perfectă pentru creşterea aluatului este 40 grade Celsius
- cupotorul să fie încins înainte de introducerea cozonacilor
- cozonacii nu se coc niciodată mai mult de 45-60 minute
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
C.L.