Senzorul de amprentă de pe telefon, în pericol. Cum poate fi păcălit doar cu o foaie de hârtie

Amprentă / idownloadblog.com

Blocarea smartphone-ului personal cu ajutorul unui senzor biometric este una dintre cele mai sigure metode de securitate pentru astfel de dispozitive, la ora actuală.

Mulţi au încercat deja să spargă această protecţie folosind diverse metode costisitoare, însă până în prezent  imprimarea amprentei pe o foaie de hârtie nu a avut prea mult succes.

Se pare însă că ideea era bună, însă echipamentul nu era destul de performant pentru a realiza o amprentă falsă. Soluţia a venit de curând și constă într-o imprimantă care lasă pe hârtie cerneală conductivă.

Doi cercetători din cadrul Universităţii din Michigan, Kai Cao şi Anil K Jain, au demonstrat cum poţi trece de parola de pe cele mai populare smartphone-uri folosind o amprentă a utilizatorului, un scanner, o imprimantă şi o foaie de hârtie.

Odată ce ai intrat în posesia unei amprente, nu trebuie decât să o scanezi la rezoluţie mare (300 dpi în această situaţie), să injectezi cerneală conductivă într-un cartuş de imprimantă şi să imprimi amprenta pe o coală de hârtie. Atunci când atingi amprenta falsă de senzorul de citire, telefonul se deblochează. Desigur, această metodă de „hacking” nu este infailibilă şi nici accesibilă oricui, informează go4it.ro.

V.M

Citește și:

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro