ŞOC! Patronii clubului Colectiv nu vor fi acuzaţi de omor calificat! Ce învinuri le-au adus procurorii

Alin Anastasescu, Costin Mincu şi Cătălin Gancea sunt audiaţi de procurorii de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul incendiului de la Clubul Colectiv.

Cei trei vor fi - potrivit unor surse judiciare - acuzaţi de ucidere din culpă, vătămare din culpă şi distrugere calificată, infracţiuni pentru care riscă până la 15 ani de închisoare. În plus, administratorii Clubului Colectiv ar mai putea fi acuzaţi de încălcarea legii privind calitatea în construcţii. Ancheta  declanşată la scurt timp după incendiul de vineri seara este coordonată de către acelaşi procuror care a  efectuat cercetări în dosarul dramei de la Restaurantul Beirut din Constanţa(incendiul în care au murit trei tinere). 

Cei trei nu vor fi acuzaţi de omor calificat deşi, iniţial, dosarul incendiului de la Colectiv a fost deschis pentru omor calificat şi distrugere calificată.

Potrivit supravieţuitorilor incendiul de la Clubul Colectiv a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe unul dintre stâlp de susţinere al clădirii aprinzându-se, ulterior focul cuprinzând tavanul. Apoi, bucaţi din plafon s-au desprins şi au căzut peste oameni. Cuprinse de panică, persoanele din club s-au îmbulzit spre iesire. În busculadă, mai mulţi tineri au murit.

Secretarul de stat Raed Arafat declara, sâmbătă, că prima ambulanţă a ajuns la clubul Colectiv din Bucureşti după 11 minute de la primul apel efectuat la numărul de urgenţă 112. "Apelul a intrat la 22:32, au fost mobilizate primele forţe şi au început deplasarea către locul incendiului, sosind acolo la 22:43. Deci, de la primirea primului apel la 112 până la sosirea la faţa locului 11 minute", a spus Arafat. "Constatând situaţia de acolo, a fost solicitată declanşarea planului roşu, care este planul pe care îl declanşăm automat când vedem că avem un număr mare de victime la faţa locului şi unde este necesară mobilizarea unui număr mare de echipaje şi inclusiv a unor echipaje suplimentare speciale pentru intervenţie la dezastre sau accidente colective", a precizat secretarul de stat.

Citeşte şi

Doliu naţional timp de trei zile! Care sunt obligaţiile autorităţilor şi cetăţenilor români în această perioadă

Ziua cea mare pentru Romaniţa! Ce i-a pregătit creatoarea de modă fostei iubite a pilotului Adrian Iovan


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro