Stephen Hawking, ultimul geniu al lumii, o viaţă plină de chinuri! Ce i-a propus prima soţie să facă

Stephen Hawking © Facebook

Stephen Hawking a încetat din viaţă. Considerat unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă din lume, acesta a murit la vârsta de 76 de ani.

Stephen Hawking a murit în linişte, în locuinţa sa din Cambridge, miercuri dimineaţă. Anunţul trist a fost făcut de purtătorul de cuvânt al familiei.

Fizicianul şi cosmologul Stephen Hawking  a fost diagnosticat la frageda vârstă de numai 21 de ani cu scleroză amiotrofica laterală.  Atunci i se dădeau maximum 2 ani de trăit. 

Stephen Hawking nu s-a dat bătut şi nu a cedat, a continuat să lucreze, în ciuda faptului că starea sa de sănătate se agrava considerabil. S-a căsătorit în 1965 cu Jane Wilde (divorțând ulterior, în 1995). A avut împreună cu ea trei copiii. După ce l-a născut pe cel de-al treilea copil al lor, soţia sa a început să se schimbe şi se gândea că el o să moară. 

În timpul căsniciei cu ea Stephen Hawking a fost grav bolnav, iar doctorii i-au propus să îi oprească aparatele care îl ţineau în viaţă, pentru a îl scapa de suferinţa. 

Salvarea, însă, a venit din partea soţiei sale, Jane, care nu a fost de acord cu propunerea medicilor şi a refuzat să îl lase să moară. Atunci ea le-a cerut medicilor din Suedia, unde Stephen Hawking  era internat, să îl transfere înapoi la Cambridge.

Ulterior, Stephen Hawking şi-a pierdut voce şi a rămas complet paralizat. El a reuşit să comunice printr-un sistem vocal computerizat cu ajutorul unui muşchi facial care era conectat.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
C.L.

 


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro